Victor Ponta
Politic

Victor Ponta şterge pe jos cu Iohannis, după implicarea acestuia în scandalul Diana Şoşoacă

Victor Ponta condamnă atitudinea preşedintelui care s-a implicat în scandalul dintre senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnalista italiană Lucia Goracci. Fostul premier este de părere că ambele căutau doar să-şi facă reclamă.

Referitor la conflictul Şoşoacă – Goracci, Victor Ponta este de părere că implicarea preşedintelui Iohannis, a ministrului Bode şi a lui Arafat în acest scandal este total nepotrivită.

Victor Ponta, despre cazul Diana Şoşoacă: „A vrut să-şi facă reclamă”

Liderul PRO România a declarat, în emisiunea România de poveste de la România TV, că ar fi fost de preferat ca aceştia să se implice în problemele românilor plecaţi la muncă în Italia.

„Eu mă aşteptam să se implice toţi în problemele adevărate ale românilor care trăiesc în Italia, sunt două milioane de români. Toţi muncesc şi plătesc taxe, mulţi sunt abuzaţi, sunt plătiţi la negru. Eu asta cred că trebuia să facă preşedintele, nu să se ocupe de o jurnalistă şi de o doamnă senator care au vrut să-şi facă reclamă„, este de părere fostul premier.

Aglomeraţia de la intrarea în ţară, cauzată de incapacitatea instituţiilor de a pune în aplicare măsurile

Victor Ponta a vorbi, de asemenea, şi despre aglomeraţia din aceste zile de la punctele de trecere a frontierei. În opinia sa, acest lucru se întâmplă deoarece nu există aparatul care să pună în aplicare o decizie.

„Intenţiile sunt bune, se vrea să ţinem pasul cu ce se întâmplă în lume, dar la noi, deşi decizia e bazată pe lucruri bune, se loveşte totul de capacitatea instituţiilor de a aplica. La vamă nu sunt mai mulţi angajaţi, poliţiştii n-au cum să verifice testele PCR, ei verifică paşapoartele. Degeaba ai intenţii bune dacă nu are cine să le aplice. Dacă nu ai un aparat capabil să le pună în aplicare, se ajunge la haos.

Dacă tot avem acum un Guvern PNL-PSD, cred că ar trebui de anul viitor să vedem ce facem cu administraţia românească, pentru că în continuare băgăm bani, vrem să facem lucruri bune şi totuşi merg din ce în ce mai prost„, spune fostul prim-ministru.

Ponta: „Închiderea României este decizie greşită”

Fostul prim-ministru este de părere că oprirea tuturor activităţilor în România pentru limitarea răspândirii virusului este o decizie complet greşită.

„În America, totul e deschis. Sigur, se doreşte ca oamenii să se vaccineze, bogaţii pot sta şi acasă. Noi, însă, nu ne permitem să stăm acasă, noi trebuie să ţinem ţara deschisă. Cu cât mai multe măsuri, dar deschisă. Horeca a fost distrusă, poate profităm de sărbători şi ţinem restaurantele deschise. Dacă punem restricţii, falimentăm şi horeca şi nu are sens că oricu, de sărbători, oamenii se duc acasă unii la alţii.

Faptul că România este pe verde e un noroc, că nu am făcut nimic special. Guvernul nostru e asemeni ultimului etaj al unei clădiri, ultimul etaj se roteşte, dar mai jos nu se mişcă nimic. Au decis să se facă acele teste în şcoli, asta e un lucru bun, dar nu au reuşit să pună în practică.

În acest moment ne confruntăm cu incapacitatea de a pune în aplicare deciziile politice. Oamenii nu mai au încredere. Marea provocare a acestui Guvern e să recupleze ce decide el cu ceea ce se întâmplă în realitate.

Ăştia au fost anii de mandat ai lui Iohannis: luptăm cu corupţia, dar corupţia e mai mare decat înainte; o să avem o Românie educată, şi România e mai needucată ca niciodată; se ridica vizele de America, şi noi am rămas ultima ţară cu vize de America.

Dacă Guvernul nu reuşeşte să cupleze nivelul preşedintelui cu celelalte niveluri ale ţării, nu ne vom îndrepta într-o direcţie bună„, a conchis fostul prim-ministru.