Featured, Politic

Victor Ponta, nostalgic după PSD. Tăriceanu este tot mai dezamăgit de psul făcut

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a explicat sâmbătă că nu are aceeaşi viziune cu Pro România în ceea ce priveşte viitorul guvern, deşi susţin acelaşi candidat la prezidenţiale, întrucât ALDE exclude orice susţinere a unui guvern cu social-democraţi, în timp ce pe cei din Pro România „i-a cuprins dorul” de PSD, relatează Agerpres.

„Cu Pro România colaborăm ca să-l susţinem pe Diaconu. Avem un proiect comun cu Diaconu, fără îndoială. Nu împărtăşim aceeaşi viziune legată de formarea viitorului guvern, că văd că Pro România vrea o formulă care să includă din nou PSD-ul şi noi abia ne-am despărţit de PSD, ne ajunge, dacă pe ei i-a cuprins dorul, în fine, nemaivorbind de faptul că nu cred că Iohannis va mai încredinţa mandatul de formare a unui guvern către o formulă în care PSD-ul să aibă rolul principal”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE Sibiu.

La conferinţă au participat doar cei din ALDE Sibiu, în timp ce reprezentanţii Pro România au fost alături de Mircea Diaconu, candidat la alegerile prezidenţiale, în Piaţa Mare din Sibiu, unde acesta dialoga cu cetăţenii.

Tăriceanu: Avem opțiuni. Ăștia de la PNL stau să umble după voturile noastre
Pe de altă parte, într-un discurs susținut la Conferința organizației de femei a ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a strecurat alte declarații prin care vrea să se distanțeze de Pro România, partidul lui Victor Ponta. El a mărturisit că impresia sa este că cei de la Pro România „nu prea înţeleg noţiunea de parteneriat”.

„Dacă nu înţeleg noţiunea de parteneriat, atunci îmi pare rău, ne vedem de drum singuri, avem ce să facem”, a adăugat liderul ALDE.

„În ultima perioadă, în presă, s-a vorbit de asocierea noastră cu Pro România. Unii au început să vorbească pe la colţuri că ăştia de la Pro România o să vină şi o să ne înghită aşa, pe nemestecate, ca şi când noi am sta pe post de victimă, la capătul unui tunel, unde intră un crocodil cu gura deschisă mare şi care face hap şi ne-a terminat. Aşa au crezut şi ăstia de la PSD şi le-am stat în gât, după cum s-a văzut”, a mai spus Tăriceanu.

„Ne-am cam răcorit cu PSD-ul o perioadă. Dar în schimb, sunt ăştialalţi, de la PNL, care acuma stau să umble după voturile noastre ca să poată să-şi treacă Guvernul prin Parlament, deci avem opţiuni, dar mie-mi place să cred că principala opţiune este să putem merge singuri la aceste alegeri” le-a mai spus Tăriceanu femeilor din ALDE.

„Iată că, în pofida faptului că suntem ca dimensiune mai mici decât PSD-ul, am reuşit să răsturnăm carul. Cu proşti. Asta e. Ceea ce mă interesează de acum înainte este cum ne organizăm pentru bătăliile care urmează”, a mai declarat Tăriceanu. Liderul ALDE a mai povestit că Viorica Dăncilă „avea un singur atu, că era prim-ministru” şi că a pierdut acest atu, iar în acest context Mircea Diaconu are „prima şansă să intre în turul doi” .