Actualitate

Victor Ponta face acuzații la adresa ministrului Justiției, Raluca Prună

Fostul premier al României, Victor Ponta joacă extrem de tare în această perioadă şi loveşte fără milă iar ţintele preferate sunt președintele Klaus Iohannis, procurorii și miniștrii tehnocrați.

”Întotdeauna, în ultimii ani mai ales, am criticat o anumită atitudine arogantă şi detaşată a domnului Iohannis faţă de poporul român şi de oamenii obişnuiţi. (…) Au fost alegeri duminică, a fost şi a rămas criza cu medicamentele, nu mai vorbesc de decesul bebeluşilor. La toate aceste probleme domnul Iohannis niciodată nu are nicio poziţie, ceea ce mă face să cred că de fapt nu îl interesează problemele astea. Se bucură de plăcerile funcţiei de preşedinte, dar nu ia şi atribuţiile, adică partea de muncă şi e normal să-l critic. (…) E o atitudine a domniei sale prin care se consideră superior celorlalţi români şi acţionează ca atare. Eu ştiu că domnul Iohannis, un primar cu o problemă în justiţie, avea un proces în 2014. A candidat, justiţia l-a aşteptat să câştige şi apoi şi-a rezolvat problema. Nu vi se pare totuşi cam mare ipocrizia? Sau poate nu e vorba de ipocrizie, domnul Iohannis se consideră superior tuturor celorlalţi. Faptul că el avea un proces pe rol, pe care în mod normal trebuia să îl piardă, că mulţi primari l-au pierdut, toţi din câte ştiu eu, şi totuşi a candidat, el se gândeşte că ceea ce ni se aplică nouă, muritorilor de rând, domniei sale nu i se aplică. De exemplu, noi toţi când se dă o hotărâre judecătorească definitivă o punem în executare. După cum ştiţi, domnul Iohannis tot cu casa a rămas, deşi are hotărâre judecătorească definitivă.”, a spus Ponta.

Fostul premier a spus că într-o săptămână va depune împreună cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, proiectul de lege care transpune directiva europeană privind garanţiile procesuale.

„Am vorbit cu domnul Tăriceanu, mi-a zis că se uită încă o dată pe textul final şi probabil dacă e gata mâine îl depunem la Parlament, dacă nu, cel mai târziu luni. Îl depunem sub semnătura senatorului Tăriceanu şi a deputatului Ponta. Vreau să fie foarte clar despre ce e vorba: este vorba despre textul, cuvânt cu cuvânt, al Directivei europene adoptate în 16 februarie anul acesta de către Comisia Europeană care priveşte garanţii procesuale şi pe care doamna Prună, cu mentalitatea domniei sale de KGB, de securitate, mă rog, anii ’50, ne-a anunţat foarte clar că nu vrea să o transpună în legislaţia românească deşi România e încă membră a UE şi are această obligaţie. Tovarăşa Prună, fiind cu Uniunea Sovietică, ne-a zis că ea nu aplică, că avem timp până în 2018 sau nu ştiu când. Pentru prima dată în istoria României, din 2007 încoace de când suntem membri ai UE, ne aflăm în faţa refuzului unui ministru securist de a aplica directiva europeană, adică de a face proiectul de lege care vine după aceea în Parlament sau eventual de a da ordonanţă de urgenţă, pentru că de multe ori când a fost vorba de directive europene am dat ordonanţe de urgenţă – şi guvernul condus de domnul Tăriceanu şi guvernul condus de mine”, a declarat Victor Ponta.

”În fața unei situații fără precedent, vom depune directiva respectivă sub forma unui proiect de lege și vom vota. Apoi, propaganda, va spune că e o lege ce vrea să-i apere pe corupți, fiind vorba de o directivă europeană. De exemplu, doamna Gorghiu a spus că a câștigat alegerile, așa că nu e incredibil ca să spună că o directivă europeană apără corupții.”, a completat Ponta.

blank
blank