Politic, Stiri

Victor Ponta e gata să se înfrunte cu preşedintele pe o nouă suspendare

„Dacă Băsescu nu respectă decizia CCR, nu am nicio ezitare să propun suspendarea”

  Pontadata:text/mce-internal,

Premierul Victor Ponta a declarat, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, la Antena 3 că, în cazul în care Curtea Constituţională va da o decizie pe care Traian Băsescu nu o va respecta, nu va ezita în a propune o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui.

”Diplomaţii, judecătorii au drept de vot, dar nu îi vedeţi cu tricouri sau cu steaguri. Şi militarii au drept de vot, dar e vorba de instituţia pe care o reprezinţi. La nivelul acesta, e un atac la prestigiu. Nu ştim ce va decide CCR pe 21, dar dacă va decide ce cred că ar fi constituţional, şi anume că preşedintele nu are voie să participe în campanie, iar după aceea Băsescu continuă să facă tot campanie, a doua zi vom depune cererea de suspendare”, a declarat Ponta.

”E important, esenţial chiar, ce va decide CCR pe 21 şi dacă Băsescu respectă decizia. Dacă nu, nu doar că vom declanşa procedura de suspendare, dar cred că nu îl apăra nimeni. Nu vreau să duc din nou România în criză, dar dacă avem o decizie a CCR şi nu o respectă, nu am nicio ezitare să propun suspendarea lui Băsescu. În al doilea rând, să ştiţi că Băsescu este extrem de laş, când vede că lucrurile merg foarte departe, nu vrea să renunţe, îi plac maşina, palatul”, a mai declarat prim-ministrul.

blank