Politic, Stiri, Ultima Ora

Victor Ponta, despre contestarea bugetului

Victor Ponta a declarat, duminică, în plenul Parlamentului, că dacă bugetul de stat pe 2015 va fi amânat, din cauza contestaţiei pe care PNL a anunţat că o va depune la CCR, toate măsurile sociale şi economice care s-au votat vor trebui amânate “doar pentru o acţiune politică şi politicianistă”.

ponta_parlament_rtv_73363400

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa că anunţul PNL privind contestarea bugetului pe 2015 la CCR a fost “doar o acţiune politică”.

“A fost o săptămână importantă şi extrem de încărcată. Luni aţi acordat votul de încredere pentru acţiunile pe care Guvernul intenţionează să le propună, aţi adoptat bugetul, conform procedurilor, şi în comisii, şi în plen şi azi aţi votat bugetul de stat şi pe cel al asigurărilor sociale, iar România va avea din nou un preşedinte legitim. Toate aceste lucruri mă îndeamnă să cred că putem să colaborăm şi că putem să avem un an 2015 mult mai bun decât cei anteriori”, a spus Victor Ponta după adoptarea legii privind bugetul de stat pe 2015.

“Dacă acest buget va fi contestat şi nu va intra în vigoare, toţi cei care aşteaptă pensii mărite, subvenţii, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba. Şi vor trebui să-i întrebe pe cei de la PNL de ce nu primesc aceste măsuri conform noului buget. Dacă bugetul nu este în vigoare la 1 ianuarie 2015, se aplică 1/12 din bugetul anterior, care nu prevedea aceste creşteri, şi putem doar să le sunem oamenilor că sperăm ca la 1 ianuarie acest buget să fie în vigoare. Altfel, toate măsurile sociale şi economice care s-au votat vor trebui amânate doar pentru o acţiune politică şi politicianistă. Sper totuşi că această declaraţie a fost doar una politică şi să avem buget la 1 ianuarie”, a subliniat Victor Ponta.

Premierul le-a urat vacanţă plăcută şi sărbători fericite parlamentarilor, precizând că Guvernul nu va intra în vacanţă, urmând să aibă şedinţe atât înainte de Crăciun, cât şi înainte de 31 decembrie 2014. “Guvernul va avea şedinţe şi săptămâna aceasta, şi săptămâna viitoare, pentru că sper totuşi să avem buget şi trebuie să adoptăm toate hotărârile subsecvente necesare”, a punctat Victor Ponta.