Politic, Stiri

“Victor Ponta a cochetat mult cu ipoteza ca Isărescu să fie președinte”

Se plătesc poliţe: Crin Antonescu apreciază că guvernul Ponta este unul modest

 efdh (6)

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, că premierul Victor Ponta a cochetat mult timp cu ideea ca șeful BNR, Mugur Isărescu, să fie viitorul președinte al României, notează agerpres.ro.

Antonescu a mai menționat că, în opinia sa, Guvernul Ponta este un guvern modest, fără personalitate.

“A fost destul de clar că domnul Ponta nu a acceptat vreodată foarte serios că președinția României ar putea încăpea pe mâna unui alt om politic, de exemplu eu, cel pe care spunea că îl susține. Asta nu înseamnă neapărat că era hotărât sau că își dorea sa fie domnia sa candidat. Cred că a cochetat mult cu ipoteza Isărescu, un Isărescu neutralizat care să oficieze restrâns la Cotroceni, în vreme ce domnul Ponta și PSD guvernau țara, poate că a sperat la ipoteza unui om neutru politic, provenit din altă zonă, asta cred eu. Guvernul Ponta e foarte mult televizor, (…) guvernarea e modestă, fără personalitate, care nu face opțiuni”, a susținut Antonescu într-o emisiune tv.

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat că planul lui Victor Ponta de a candida la președinție este unul vechi, însă s-a declarat surprins de amânarea anunțului oficial al premierului în această privință

“Părerea mea este că a fost un plan vechi, nu mi s-a părut nimic surprinzător aici, este poate surprinzătoare amânarea anunțului formal, dar probabil că există o echipă de specialiști care așa îl sfătuiește pe președintele PSD. După părerea mea, primul ministru a avut această intenție de multă vreme, cred că cel târziu la începutul anului 2013 a apărut această idee. Greu de spus de ce nu a vrut domnul Ponta să fiu vicepremier. (…) Am simțit foarte repede că nu suntem doriți acolo. Pot să-mi imaginez că au fost oameni cărora nu le-ar fi convenit deloc acest lucru, poate din felul meu direct de a aborda direct foarte multe teme aș fi putut deranja pe unul sau pe altul”, a spus Iohannis.

În ceea ce privește Guvernul Ponta, edilul Sibiului a afirmat că are foarte puțină personalitate: “Am sperat că vine un guvern cu suflu nou, cu oameni care înțeleg unde s-a greșit în anii 2008, 2009, 2010, oameni care vin cu un concept modern și vor să schimbe lucrurile care au fost evident greșit abordate. (…) S-a promis o schimbare, s-au promis măsuri economice profunde și nu s-au făcut. Guvernul are, în momentul de față, foarte puțină personalitate, sunt măsuri care se iau de azi pe mâine, se iau măsuri puține, mai degrabă pe partea socială decât pe partea de încurajare a economiei reale, lucrurile nu au o linie clară”, a adăugat Iohannis.