Victor Ponta
Actualitate

Victor Ponta avertizează: S-ar putea ca bugetul de stat să piardă 7,5 miliarde de lei

Victor Ponta a lansat un avertisment de ultim moment și a atenționat că pierdem 7,5 miliarde de lei. El a explicat că războiul produce pagube imense inclusiv pentru bugetul de stat și că ucrainenii fac de capul lor anumite acțiuni.

Victor Ponta a atras atenția că România ar putea pierde 7,5 miliarde de lei la bugetul de stat. Acest avertisment lansat de fostul premier vine în contextul în care ucrainenii bombardează portul Novorossiysk. El a explicat că situația critică este cauzată de războiul din Ucraina și de faptul că ucrainenii ar face totul de capul lor.

Potrivit lui Victor Ponta, Rompetrol furnizează 40% din benzina și motorina din România.

În condițiile în care ucrainenii bombardează Novorossiysk, iar dinspre acest port vine tot petrolul de peste tot, situația este extrem de tensionată inclusiv pentru România.

„Am citit în presa internațională, apropo de presa din România, că este o mare îngrijorare prin faptul că ucrainenii bombardează Novorossiysk. Acesta este un port unde vine tot petrolul de peste tot. Toată lumea este supărată că aici e vorba de bani mulți”, a spus fostul premier.

Victor Ponta avertizează că se pierd 7,5 miliarde de lei

În opinia sa, tot prin același port, tot prin acele facilități bombardate de Ucraina, ia și România pentru Petromidia.

„Nu ne băgăm noi în jocul acesta. Se pare că ucrainenii fac de capul lor, de data asta nu le-au spus americanii sau europenii ce să facă. Ucrainenii forțează nota de această dată. Ce-am citit în presa internațională și după aceea am verificat și în România. Tot prin același port, tot prin acele facilități bombardate de Ucraina luăm și noi pentru Petromidia. Dacă este o problemă acolo, nu mai ajunge la Petromidia. Știi că Petromidia Rompetrol este al treilea contribuabil la bugetul țării? 7, 5 miliarde de lei a dat anul trecut, adică 1,5 miliarde de euro. Toate aceste reducerile despre care vorbește Guvernul nu fac 7,5 miliarde de lei”, a menționat Victor Ponta.

Rompetrol furnizează 40% din benzina și motorina din România

În condițiile în Rompetrol furnizează 40% din benzina și motorina din România, deci trebuie s-o luăm din altă parte, atunci situația nu este deloc în favoarea țării noastre. Victor Ponta a arătat că 7,5 miliarde de lei ar putea fi gaura la buget.

„Rompetrol furnizează 40% din benzina și motorina din România, deci trebuie s-o luăm din altă parte. Noi îi sprijinim pe ucraineni oricum. Voiam să spun că uite așa, din niște jocuri mari din care noi nu facem parte și nu ne bagă nimeni în seamă, s-ar putea ca bugetul de stat să piardă 7,5 miliarde de lei. Nu am citit în presa din România o chestie importantă despre România”, a arătat Victor Ponta în emisiunea Marius Tucă Show.

blank