Politic, Stiri

Victor Ponta: „Avem cea mai bună alianţă electorală”

Premierul a mai spus că şi-a propus un scor de 35%, cel mai mare de până acum

CCO_8722

Cursa pentru alegerile europarlamentare intră în linie dreaptă. Alianţa electorală PSD-UNPR-PC este prima care depune listele candidaţilor la biroul electoral. Liderii Alianţei speră să obţină cel puţin 35% la scrutinul ce va avea loc peste două luni. Victor Ponta, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea au mers împreună la Biroul Electoral Central pentru a depune listele candidaţilor pentru alegerile europarlamentare.

CCO_8848

Documentele au fost depuse de cei trei lideri ai alianţei, Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat, Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator şi Gabriel Oprea, preşedintele UNPR.

CCO_8860

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a explicat că aceasta este cea mai bună alianţă electorală şi că europarlamentari români trimişi în Parlamentul European vor duce vocea României mai departe în structurile europene.

CCO_8926

„Sunt foarte bucuros, alături de colegii mei, domniul Oprea şi domnul Constantin, în numele alianţei, să fim aici astăzi, la momentul candidaturilor. Ne mândrim foarte tare cu toţi candidaţii. Din primii cinci candidaţi sunt domni şi doamne care ne vor reprezenta cu cinste în PE. Avem şi oameni cu experienţă, avem şi oameni tineri. Vreau doar să spun că pentru noi este extrem de important ca, după 25 mai, vocea României să fie recunoscută în structurile europene mult mai puternic decât până acum.”

CCO_9349

Au fost prezenţi mai mulţi dintre candidaţi, în frunte cu cea care deschide lista PSD, Corina Creţu, dar şi susţinători din alinaţă şi simpatizanţi. O persoană fermă, dar discretă a fost cea a primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu.

CCO_8457

Alegerile vor avea loc pe 25 mai iar termenul de depunere a listelor de candidaţi împreună cu dosarele de semnături de susţinere, expiră 26 martie.

CCO_8529

Ponta a declarat ca i-ar fi placut sa fie in „formula de patru”, alaturi de liberali.

CCO_8544

Pe lista aliantei, validata de Comitetul Executiv National al PSD in luna februarie, pe prima pozitie se regaseste actualul europarlamentar PSD Corina Cretu, pe locul al doilea – senatorul PSD Ecaterina Andronescu, pe locul al treilea se afla Catalin Ivan, eurodeputat si purtator de cuvant al PSD.

CCO_8672

Pe urmatoarele pozitii se afla fostul ministru al Comunicatiilor Dan Nica, senatorul UNPR Damian Draghici, fostul ministru PC pentru IMM-uri Maria Grapini, europarlamentarii Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dancila, adjunctul sefului de cabinet al comisarului european pentru agricultura, Sorin Moisa, si actualii eurodeputati Victor Bostinaru si Claudiu Ciprian Tanasescu.

CCO_8692

Pe pozitiile 13-17 sunt candidati PC, UNPR, propunerile PSD Bucuresti, ale TSD si PES activist.

CCO_8694

CCO_8696

CCO_8780

 CCO_8901

 CCO_8963

CCO_9082

 

CCO_9118

CCO_9148

CCO_9241

blank