Featured, Politic

Victor Ponta a identificat 4 vinovați în scandalul autonomiei Ținutului Secuiesc

Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat în cursul zilei de miercuri,29 aprilie, că sunt mai mulți vinovați pentru apariția scandalului politic referitor la adoptarea tacită în Camera Deputaților a proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc.

De asemenea, Victor Ponta a precizat într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook că și Ludovic Orban și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, au nevoie de voturile UDMR în Parlament.

„Să-și pună cenușă în cap”
„Pe 25 martie legea era adoptată tacit. Pe 16 aprilie a venit punctul de vedere de la Guvern cu întârziere (…) De ce nu s-a dat avizul negativ de la guvern? Pentru că guvernul Orban avea nevoie în martie de vot de la UDMR pentru investire. De ce nu a sărit Ciolacu sau PSD-ul cu legea asta? Pentru că într-adevar voturile UDMR conteaza (…)

Aseara a început scandalul și toată lumea a început să se spele pe mâini. Aici este o greșeala pe care trebuie să și-o asume și Guvernul care nu a vrut să supere UDMR, dar și conducerea Camerei, la fel nu a vrut să se certe cu UDMR. Vina lui Orban, vina lui Ciolacu, foarte bine, să-și pună cenușă în cap, să-i tragem de urechi și să știe data viitoare ca îi prindem dacă vor sa faca ceva”, a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a susținut despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis că a reacționat asemenea lui Traian Băsescu, „care când avea niște probleme făcea scandal”.

„Parcă l-am auzit pe Băsescu, care când avea niște probleme făcea scandal. Guvernul pe care îl tot laudă, guvernează prost”.

Victor Ponta: „Sunt patru vinovați”
„O să vorbesc, așa, că procuror la rechizitoriu. Sunt patru vinovați, să-i luăm pe rând.

1. În primul rând UDMR pentru că o tot ține cu acest proiect de 20 de ani (…) Ei știu că nu le trece proiectul dar pentru o parte din electoratul lor, nu pentru toți că sunt mulți care votaza UDMR și sunt oameni deschiși la mine care înțeleg că nu vor avea niciodată o țară în țară în România, dar pentru o parte dintre ei acest discurs este un discurs bun, «Uite UDMR vrea și românii nu ne lasă». Nu sunt de acord cu genul acesta de a face politică, este un mod populist și ipocrit, dar le ține și eu îi consider vinovați.

2. Guvernul Orban pentru că nu a dat aviz negativ, trebuia să dea. Cât am fost premier dura avizul maxim 3 săptămâni. Orban nu a dat aviz până nu și-a luat voturile de la UDMR pentru învestirea Guvernului.

3. Cred că e foarte vinovat Marcel Ciolacu prin faptul că nu au fost atenți și faptul că nu au dat importantă și nu s-au gândit că dl Iohanis și PNL îi vor ataca cu armele lor.

4. Dl Iohannis care nu cred că este cel care ne apară pe noi românii să nu ne ia cineva ceva al nostru. Deocamdată ne iau români în Germania și se îmbolnăvesc de Covid. Iohannis a obținut foarte multe voturi din Ardeal, nu a obținut niciun vot spunând că oprește vânzarea Ardealului”, a susținut liderul Pro România.

blank