E suflet mare, desi lumea zice ca nu-i asa! Premierul ungar Viktor Orban a declarat pentru presa germana ca el este gata sa primeasca in casa lui, oricand, o familie de imigranti, dar, pentru ca exista un “dar”, acest fapt nu incurajeaza pe alti refugiati sa ia calea Europei.

Viktor OrbanIntrebat daca ar gazdui o astfel de familie, Orban a declarat intr-un interviu publicat, sambata, in presa germana  “Da, daca imigrantii nu iau acest gest ca pe o incurajare de a veni in Europa. In acest moment nu ar fi deloc de dorit”. Orban a mai spus ca sotia si copiii sai acorda ajutor refugiatilor.

El este de parere ca refugiaţii ar trebui trimisi inapoi odata ce granita Ungariei va fi securizata. Intrebat unde anume sa fie trimisi inapoi, Orban a raspuns: “De unde au venit. Acesti imigranti nu vin la noi din zone de razboi, ci mai degraba din tabere (aflate) in tari vecine cu Siria, precum Libanul, Iordania si Turcia. Acolo erau în siguranta”.

Orban a mai adaugat ca imigrantii nu vin in Europa pentru ca vor sa traiasca in sigurantă, ci pentru ca doresc “o viata in Germania sau poate in Suedia.