Actualitate, Stiri

Victima unui viol, victima ignoranţei autorităţilor

Incredibil! Gafă de proporţii în cazul jurnalistei violate

procuror1_52779900

În România, victima unui viol se poate transforma cu uşurinţă şi în victima ignoranţei autorităţilor. Este cazul jurnalistei violate recent în centrul Capitalei, al cărei caz se află pe rolul Judecătoriei sectorului 1. După drama prin care a trecut, tânăra trebuie să suporte şi gafa purtătoarei de cuvânt a acestei instituţii, care a pronunţat răspicat, în direct, numele ziaristei, în timp ce la televizor rulau imagini blurate cu agresorul, întru protejarea identităţii acestuia.

Mihaela Beldea, purtătorul de cuvânt al judecătoriei sectorului 1, a ieşit într-o declaraţie publică să anunţe că împotriva violatorului Ninel Mogoşeanu s-a dispus începerea urmăririi penale. Mihaela Beldea a reluat firul dramei petrecute în septembrie, pronunţând răspicat şi numele victimei.

Bărbatul suspectat de viol a ajuns în custodia Poliţiei, fiind recunoscut şi de tânăra agresată sexual pe malul Lacului Floreasca. El a fost reținut pentru 29 de zile, după ce a fost audiat la Parchetul Capitalei, împotriva sa fiind începută şi urmărirea penală. (I.G.)