icepremierul Paul Stănescu a vorbit vineri, în CExN al PSD de la Parlament, despre riscurile juridice pe care și le-ar asuma Guvernul prin emiterea oricărei odonanțe de urgență (OUG), au declarat pentru MEDIAFAX mai multe surse din partid.

Potrivit surselor citate, Paul Stănescu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, a spus în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care se desfășoară în Parlament, că orice Ordonanță de Urgență emisă de Guvern comportă riscuri pentru că poate aduce critici juridice legate de ordinea avizelor și a semnăturilor necesare elaborării actului normativ.

Stănescu le-a mai spus liderilor PSD, în prezența premierului Viorica Dăncilă, că partidul trebuie să se gândească la o soluție astfel încât OUG-urile să nu poată fi atacate pe astfel de motive, au precizat sursele citate pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, Stănescu a vorbit despre riscurile OUG-urilor la modul general și discuția nu a avut loc în contextul amnistiei și grațierii.

Conducerea lărgită a PSD dezbate, vineri, “Declarația privind Starea Partidului Social Democrat”.

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, precum și asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declarația este semnată de un „Comitet de inițiativă” format din Paul Stănescu, vicepreședinte al PSD, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD și primar general al Capitalei și Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al PSD și vicepreședinte al Senatului.