O instanţă judiciară din Sicilia a cerut, joi, aprobarea Parlamentului Italiei pentru judecarea vicepremierului Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, acuzat de sechestrare de persoane pentru că nu a permis debarcarea a numeroşi imigranţi extracomunitari, transmite Mediafax.

Tribunalul pentru Miniştri din Catania a anunţat joi după-amiază că a decis intentarea unei acţiuni penale împotriva lui Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de Interne, în cazul navei Diciotti, informează site-ul cotidianului La Repubblica. Procurorii ceruseră clasarea dosarului, dar judecătorii Tribunalului pentru Miniştri au stabilit că există elemente pentru declanşarea unui proces împotriva lui Matteo Salvini pentru sechestrare de persoane. Matteo este acuzat de sechestrare de persoane şi abuz de putere. Cererea instanţei judiciare va ajunge la Senatul Italiei, care va decide dacă Matteo va fi sau nu judecat.

Nava Diciotti, aparţinând Pazei de Coastă italiene, a făcut obiectul unor polemici la nivelul Uniunii Europene în august 2018, când Matteo a refuzat, mai multe zile, să permită debarcarea a 177 de imigranţi în Italia. Extracomunitarii au putut fi debarcaţi în final în Catania.