Actualitate, Featured

Vezi unde se afla deținutul evadatul de la Jilava cand a fost prins

Deținutul evadat miercuri din Penitenciarul Jilava a fost prins de polițiștii din Călărași într-un parc din oraș, acesta fiind dus la Penitenciarul Slobozia de unde urmează, în cursul zilei de duminică, să fie transferat la Jilava, anunță reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au transmis că bărbatul, condamnat definitiv la o sentință de 10 ani de închisoare pentru tâlhărie din care executase deja cinci ani, a fost prins de către agenții de la Inspectoratul de Poliție Călărași într-un parc din oraș, în jurul orei 03.30.

Deținutul nu a opus rezistență și a fost dus la Penitenciarul Slobozia, de unde urmează să fie transferat, în cursul zilei de duminică, la Penitenciarul Jilava, pentru a-și ispăși restul pedepsei.

Bărbatul va primi, cel mai probabil, o pedeapsă pentru evadare, care nu se contopește cu cea actuală, el mai având un an până la posibilitatea cererii eliberării condiționate.

Deținutul a fugit din penitenciarul Jilava în noaptea de miercuri spre joi, deşi gardienii închisorii au tras focuri de avertisment ca să-l oprească.

Sindicaliștii din penitenciare au arătat că bărbatul a escaladat gardurile închisdorii, a scăpat de o patrulă de poliţie, dar şi de mai mulţi câini care l-au atacat.

Deținutul este condamnat la 10 ani pentru tâlhărie, dar, înainte de evadare, executa pedeapsa în regim semideschis.

blank