Actualitate, Featured

Vezi la ce afacere a renuntat Copos

Copos a ieşit din acţionariatul lanţului de cofetării ANA Pan, pe care l-a dezvoltat la în­ce­putul anilor ’90 şi care a ajuns la afaceri de 25 mil. lei anul trecut. Pachetul de acţiuni a fost preluat de fiica lui, Alexandra Copos  (50%) şi de Cristiana Copos (50%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului

.„Sunt mândru că Alexandra şi Cristiana vor duce istoria lanţului mai departe“, a fost singurul comentariu pe care l-a făcut George Copos, contactat ieri de ZF.

Afacerea ANA Pan a intrat pe creştere după 2014, când conducerea a fost preluată de fiica omului de afaceri. Sub conducerea Alexandrei Copos a fost deschisă cofe­tă­ria Ana Baking Co., situată pe Calea Dorobanţilor din Bu­cureşti. Datele oficiale de la Ministerul de Finanţe ara­tă că în 2017 ANA Pan a ajuns la o cifră de afaceri de circa 25 mil. lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

Lanţul Ana Pan operează 11 de ma­ga­zine proprii, unu în franciză, trei ma­gazine sub brandul Ana Baking şi două în supermarketurile Mega Image din Capi­tală. Cea mai mare contribuţie în businessul lanţului o are în continuare partea de co­fe­tărie, care aduce peste jumătate din vânzări.

Omul de afaceri George a ieşit din acţionariatul lanţului de cofetării ANA Pan, pe care l-a dezvoltat la în­ce­putul anilor ’90 şi care a ajuns la afaceri de 25 mil. lei anul trecut. Pachetul de acţiuni a fost preluat de fiica lui, Alexandra Copos de Prada (50%) şi de Cristiana fosta sotie (50%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

George controlează afacerile din turism, compania Ana Hotels, ce cuprinde mai multe hoteluri, dar şi afaceri în imobiliare.

blank