Personalul medical din cadrul unui spital din Bruxelles, Belgia, au protestat prin tăcere atunci când premierul țării, Sophie Wilmes, a venit în vizită.

Medicii, asistentele și restul personalului medical din cadrul spitalului Saint-Pierre din Bruxelles au protestat într-un mod neobișnuit atunci când premierul țării, Sophie Wilmes, a fost în vizită: s-au întors pe rând cu spatele pe măsură de mașina în care era aceasta intra în curtea unității medicale.

Protestat personalui medical aceștia sunt nemulțumiți de modul defectuos în care Guvernul a administrat criza provocată de coronavirus, relatează BBC.

Un purtător de cuvânt al Guvernului belgian a declarat că după protestul din curte, premierul a vorbit timp de 40 de minute cu reprezentanții protestarilor, dar a precizat și faptul că atmosfera a fost mai cordială, așa cum se poate observa în fotografiile postate de contul oficial de Twitter al Sophiei Wilmes.

„Situația sanitară protecția, stresul, valorizarea meseriei, finanțarea asistenței medicale, niciun subiect nu a fost ocolit”, a scris premierul belgian într-o postarea pe Twitter.

La mijlocul lunii aprilie, un grup de experți din Belgia a publicat un studiu cu recomandări pentru strategiile de relaxare a restricțiilor în jurnalul științific Nature Medicine. Ei subliniază „trei eforturi complementare și continue”.

Distanțarea socială trebuie menținută pentru a reduce transmiterea virusului și a asigura capacitatea sistemelor sanitare de a face față numărului de pacienți.
Sistemele sanitare trebuie să dezvolte masiv capacitatea de testare pentru a identifica pacienții infectați și pe cei care au dezvoltat imunitate.
Numărul de oameni implicați în testare și anchete epidemiologice trebuie crescut substanțial.
Până la momentul transmiterii acesti știri, în Belgi au fost confirmate peste 55.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar aproximativ 9.000 de peroane au decedat, în timp ce aproape 14.700 au fost declarate vindecate.

Însă, oficialii belgieni afirmă că ei numără într-un fel în care nicio altă țară din lume nu o face momentan: numărând decesele din spitale și azile de bătrâni, incluzând însă și decesele despre care se suspectează că au fost cauzate de coronavirus, însă nu confirmate.