Featured, Politic

Vezi despre cine spune Varujan Vosganian care atitudine ușor perversă

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, consideră că PNL a adoptat o atitudine „uşor perversă”, întrucât liberalii susţin public că vor să treacă guvernul, dar în realitate se asigură că Executivul Cîţu nu trece.

Vosganian a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că liberalii nu au iniţiat consultări cu ALDE pentru votul de învestitură a guvernului Cîţu, iar acest lucru arată că “dorinţa PNL de a-şi susţine propriul guvern nu este sinceră“.
“Într-o astfel de situaţie, premierul desemnat ar fi făcut tot ce poate ca să adune voturile necesare. ALDE are 14 voturi care pot fi folositoare. Dacă PNL în mod real doreşte înlăturarea acestei crize şi în mod deschis arată că vrea să-şi voteze propriul guvern, noi vom recomanda parlamentarilor ALDE să voteze pentru învestitură. Dacă va mai trebui un singur vot ca guvernul să treacă şi votul acela ar fi al meu, eu aş vota pentru învestirea cabinetului şi oprirea acestei crize“, a afirmat Vosganian, la Iaşi.

Acesta consideră că în realitate liberalii merg în continuare pe scenariul anticipatelor.

“PNL a adoptat o atitudine uşor perversă, aceea de a susţine în faţa opiniei publice dorinţa de a-şi trece cabinetul, dar în acelaşi timp lansează mesaje şi are un comportament ca să se asigure că guvernul nu trece. Cel mai serios argument este ameninţarea explicită pe care liderii PNL o fac cum că dacă acest guvern va fi investit primul lucru pe care-l vor face va fi să dea OUG privind alegerile în două tururi la primari. Ei ştiu că pentru PSD este mai important ca localele să se facă într-un tur“, a mai spus Vosganian.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a mai transmis că “dacă PNL îşi va arăta în mod deschis angajamentul politic de a susţine guvernul prin vot, atunci foarte probabil, ALDE va vota pentru stoparea crizei“.

 

blank