Deşi mulţi călători se tem de obicei pentru siguranţa din timpul zborului, ei ar avea mai curând alte motive să-şi facă griji atunci când urcă într-un avion. Nu este vorba de riscul de prăbuşire, ci de detalii aparent minore, legate de exemplu de cafeaua pe care o vor bea la bord.

Trei însoţitori de bord de la două mari companii aeriene din Statele Unite au dezvăluit secretele meseriei lor în cadrul unei discuţii cu jurnaliştii de la Menshealth.com. Sunt lucruri inedite, pe care puţini pasageri le cunosc.

Alison, stewardesă la o mare companie aeriană, spune că în avion nu este servită niciodată cafea cu cofeină, doar o variantă decofeinizată. Asta deoarece echipajul nu vrea să aibă probleme cu pasageri care ar putea deveni foarte agitaţi, din cauza stresului şi a consumului de energizante.

Brian, însoţitor de zbor, spune că în avioanele cu care zboară el se serveşte şi cafea adevărată, dar numai cu foarte puţină cofeină. De obicei, toată cafeaua este preparată la comun, astfel încât cea normală şi cea fără cofeină ajung să se amestece.

De multe ori, pe cursele de linie zboară şi persoane care transportă organe umane congelate, destinate transplantului. Organele sunt puse se obicei sus, în locurile rezervate bagajelor de mână.

Când un pasager moare subit în timpul zborului, nimeni nu va afla adevărul. Însoţitorii de zbor vor spune că acesta doarme sau că este beat şi îl vor acoperi cu o pătură. Chiar dacă ştiu ce s-a întâmplat în realitate, vecinii de scaun ai mortului sunt obligaţi să stea în continuare lângă el, până la aterizarea avionului. Altfel, s-ar putea produce panică şi haos în cabină.