Actualitate, Featured

Vezi cum va fi vremea în weekend și ce zone vor fi afectate de valul de aer rece

Cum va fi vremea în weekend și ce zone vor fi afectate de valul de aer rece. Sfârșitul săptămânii aduce variații semnificative de temperatură în toată țara. Puseul de vreme mai rece nu va ține mult, iar ploile vor fi puține.

Vineri, vremea va fi frumoasă și caldă în aproape toată țara. Soarele va fi prezent peste tot până spre seară, atunci când la munte și în regiunile nordice și nord-estice vor fi condiții pentru ploi slabe trecătoare. Vântul va fi activ în masivele sud-vestice și pe litoral. Temperaturile vor avea valori maxime între 25 de grade Celsius în depresiuni și 32 de grade în regiunile sudice.

În weekend, un val de aer mai rece va traversa țara. În nordul Moldovei și în depresiuni vor fi cel mult 21 de grade Celsius, dar sudul țării va fi mai ferit de vremea răcoroasă. De luni, temperaturile vor crește din nou peste tot. Averse slabe vor apărea doar pe suprafețe mici în zonele înalte din nordul și din nord-estul țării atât sâmbătă, cât și luni.

În București, vremea va fi însorită și se va încălzi destul de mult în cursul zilei de astăzi. Se vor atinge 32 de grade Celsius, iar vântul nu va crea probleme deosebite.

La munte urmează o perioadă cu ploi foarte puține și slabe, așa că turiștii se vor bucura de un weekend perfect pentru plimbare, cu toate că temperaturile vor mai scădea puțin. Atenție însă că vântul va avea intensificări în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, dar și pe crestele celorlalte masive.

Vânt alert va fi și la malul mării în următoarele zile, dar acolo temperaturile vor fi ridicate până duminică, apoi vor mai scădea puțin. Totodată se va mai răci și apa mării. În schimb, soarele va străluci cât e ziua de lungă.

meteo, prognoza meteo, meteo septembrie , vreme septembrie