Maradona a câștigat meciul cu Dolce&Gabbana. Celebra casă de modă din Italia a fost condamnată de Tribunalul civil din Milano să îi plătească fostului mare jucător argentinian Diego Maradona 70.000 de euro, după ce i-a folosit numele într-o prezentare de modă desfășurată la Napoli, în anul 2016.

Potrivit presei din peninsulă, la acel eveniment un fotomodel a defilat într-un tricou albastru, asemănător cu echipamentul formației Napoli, care avea imprimat pe el numele „Maradona” și deasupra numărul 10. Pentru judecători, numele „Maradona” are o însemnătate deosebită, iar casa de modă a folosit acest lucru cu scop publicitar, pentru a crește nivelul vânzărilor, scrie Mediafax.

Potrivit oamenilor legii, numele acestor personalități, care au scris istorie în diferite domenii, nu pot fi folosite fără consimțământul lor.

Site-ul ilsole24ore.com scrie că avocații lui Maradona au anunțat că

„Sentința reprezintă un precedent jurisprudențial fără precedent în materia drepturilor de a folosi numele și imaginea jucătorilor de fotbal și a sportivilor în general„.

De cealaltă parte, judecătoarea Paola Gandolfi a precizat că numele lui Maradona face trimitere la „excelenţa fotbalistică”, la un „mit” şi „nu poate fi acordat unor antreprenori fără consimţământul deţinătorului drepturilor”.

Pe lângă cei 70.000 de euro, Dolce&Gabbana este obligată să plătească și cheltuielile de judecată.