Featured, International

Vezi cum iși fac britanicii, singuri, testul de COVID 19

În Marea Britanie nu mai sunt testați doar bolnavii, cadrele medicale și polițiștii, ci și cei care lucrează în cămine de bătrâni, rezidenţii acestor cămine, plus toți cei care au peste 65 de ani. Cine doreşte se poate programa la centrele mobile de testare, unde îşi prelevă singur probele înainte de a le preda celor care le vor administra şi vor da apoi verdictul: au sau nu COVID 19.

Femeie: „Am venit aici pentru a face testul astăzi, pentru că una dintre clientele mele a fost internată cu două zile în urmă, iar acum se află într-o secţie COVID 19. Nu am putut fi testată înainte. Pentru mine, este foarte important să fiu testată. Nu vreau să-mi expun clienţii niciunui risc.

Mai întâi, trebuie să-mi suflu nasul şi să tuşesc în şerveţel. Apoi, deschid setul de testare. Voi folosi acelaşi beţişor în gât şi în nas. După aceea, îl introduc cu atenţie în tub, aplic codul de bare… Apoi, îmi curăţ mâinile cu dezinfectant, după care îl introduc în punga de plastic şi-l dau înapoi (celor de la centrul mobil de testare – n.r.).