Actualitate, Featured

Vezi cum a reacționat Rovana Plumb la aflarea veștii că a fost respinsă de PE

Rovana Plumb, care a primit vot negativ în Parlamentul European, spune că diferența dintre declarațiile de avere depuse la București și la Bruxelles este cauzată de „prevederi diferite”. Este prima reacție după ce candidatura sa pentru funcția de comisar european a fost respinsă de comisia juridică din PE.

„Azi am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridică din PE așa cum mi-au solicitat, clarificări suplimentare. Prevederi diferite au făcut să existe diferențe între declarația financiară conform codului de conduită al comisarilor depusă la Bruxelles și declarația de avere depusă în România. Până la această oră nu am primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii mele”, arată Plumb, într-un comunicat de presă.

Comisia Juridică a Parlamentului European a respins la vot candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european la Transporturi. Au fost 15 voturi împotrivă, din 24.

Plumb a fost chemată pentru o audiere excepțională, pentru a da lămuriri cu privire la diferențele dintre declarațiile sale de avere depuse la Bruxelles și la București. Ieri, nu a reușit să-i convingă pe membrii comisiei, care i-au cerut să traducă în engleză declaraţia depusă în România şi să ofere detalii despre împrumuturi de un milion de euro.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să retragă de urgență nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, după votul din Comisia Juridică a PE.  Președintele mai cere ca o nouă nominalizare să fie făcută numai după ce șeful statului și Parlamentul și-au dat acordul.