Ionuț Nedelcearu (25 de ani) a simțit nevoia de a posta un mesaj pe contul său de Instagram, după ce a fost acuzat că a sfidat momentul “Black Lives Matter”.

”Din moment ce am aflat că refuzul meu de a îngenunchea înainte de meciul amical dintre Anglia și țara mea a provocat comentarii negative care m-au ofensat ca persoană, aș vrea să clarific că nu sunt rasist și că urăsc toate tipurile de rasism și discriminare, ceea ce este cunoscut de către toți cei care mă știu personal și ca fotbalist.

Nu am simțit că trebuie să îngenunchez doar dintr-o simplă obligație. Viziunea mea și atitudinea în privința vieții sunt că mesajele pe care noi, ca membrii ai societății, trebuie să le trimitem împotriva rasismului, ar trebui să fie mai clare și să vizeze toate manifestările de rasism pe care le experimentăm în viețile noastre.

Din punctul meu de vedere, este mai degrabă ipocrit să credem că ne îndeplinim datoria împotriva rasismului doar prin simpla respectare a ordinului de a îngenunchea!”, a scris Nedelcearu.

Poziția celor doi “tricolori” a fost aspru criticată pe rețelele sociale. Dacă Nicolae Stanciu și-a explicat gestul imediat după jocul de la Middlesbrough, presa din Grecia susține că Ionuț Nedelcearu a fost tras la răspundere de Panagiotis Kone, directorul tehnic al lui AEK Atena, la presiunea fanilor grupării din capitala Greciei.

Fanii lui AEK Atena cer ca Ionuț Nedelcearu să fie pus pe liber, după ce a refuzat să îngenuncheze pentru mișcarea “BLM”
Conform site-ului enwsi.gr, Nedelcearu s-a arătat surprins de urmările atitudinii sale și reacția dură a suporterilor lui AEK Atena. Fundașul român l-a asigurat pe oficialul clubului elen că va face o declarație oficială în zilele următoare pentru a clarifica de ce a refuzat să îngenuncheze. Stoperul ar considera că acest gest nu transmite un mesaj clar antirasist.

18 meciuri și 1 gol a adunat Ionuț Nedelcearu în tricoul lui AEK Atena, în campionatul Greciei
2 milioane de euro este cota de piață a fundașului, potrivit Transfermarkt
13 selecții are Nedelcearu la prima reprezentativă a României
Nicolae Stanciu a fost în același asentiment cu Nedelcearu. Mijlocașul de 28 de ani a susținut că simpla punere a genunchiului în pământ nu are efect în combaterea rasismului. În plus, Stanciu și-a adus aminte de scandalul de la meciul Rangers – Slavia Praga, din sezonul precedent al UEFA Europa League, în urma căruia coechipierul său, Ondrej Kudela, a fost suspendat 10 meciuri.

”Am făcut același lucru cu Slavia în partida din sferturile Europa League cu Arsenal, mi se pare normal, colegul meu de la Slavia a fost suspendat 10 etape fără nicio probă, doar că cineva ar fi zis că ar fi spus acel cuvânt pe care nu îl pot spune.