Featured, Sport

Vezi cine spune că Steaua a fost preluată fraudulos

Cristian Rizea (51 de ani) este un fost deputat PSD, acum fugit din România după ce a primit o condamnare de aproape cinci ani pentru trafic de influență și spălare de bani. Mai nou, fostul politician a scos o carte în care lansează acuzații mai spune că Steaua a fost preluată fraudulosspre ”mafioții care conduc din umbră România”.

Patronul FCSB, Gigi Becali, este unul dintre cei luați în colimator de Rizea. Acesta susține că Becali și Viorel Păunescu au pus împreună la cale preluarea frauduloasă a echipei Steaua București.

”Știu și îmi dau seama că foarte mulți se vor inflama, îmi pare rău de Gigi Becali, dar știe și el că ceea ce spun este perfect adevărat! În jur de 21-22 mai 2002, când tocmai revenisem din SUA, Alexandru Athanasiu m-a chemat la el să-mi spună ceva foarte important.

Peste două zile urma să fie Adunarea Generală a Asociației de Fotbal Steaua București în fruntea căreia fusese ales Viorel Păunescu în data de 9 mai într-un mod care generase numeroase divergențe”, explică ex-deputatul, citat de gsp.ro.

Cristian Rizea: ”În 24 mai, primul pas pentru preluarea frauduloasă fusese făcut!”
”Pentru că deja existau mulți contestatari, Păunescu s-a gândit să organizeze rapid, în 2 săptămâni, mai precis în 24 mai, o nouă Adunare Generală pentru a nu mai putea fi contestat, oferind diverse funcții în conducere celor care puteau să-i confere și să-i garanteze legitimitatea în fruntea Asociației.

Viitorul meu naș de cununie, președinte al Consiliului Național al PSD și vicepreședinte al Senatului României în acel moment, mi s-a confesat la acea întâlnire, spunându-mi că îl rugase Viorel Hrebenciuc să vorbească neapărat cu Gingăraș pentru a participa și a-l susține pe Păunescu în funcția de președinte.

A doua zi i-am transmis ministrului Gingăraș ceea ce trebuia să facă, adică să fie prezent și să fie de acord, în calitate de ministru, cu propunerea care va fi făcută în cadrul Adunării Generale, a lui Steaua ca Păunescu să fie ales președinte. Gingăraș a înțeles, știa foarte bine că mesajele de la mine erau de fapt transmise de la alt nivel, așa că s-a conformat fără a pune prea multe întrebări, mai ales că fusese propus în funcția de ministru chiar de Alexandru Athanasiu!

Astfel, în 24 mai primul pas pentru preluarea frauduloasă a echipei de fotbal Steaua fusese făcut, Păunescu pregătind astfel ‘terenul’ pentru Becali! Dovadă în acest sens sunt și funcțiile de vicepreședinți primite de Hrebenciuc și Athanasiu, aceștia fiind și ei prezenți la acea celebră ședință”, a mai scris Cristian Rizea.

”În 2003, Păunescu i-a pus pe tavă lui Becali echipa mult râvnită de acesta!”
Totodată, Rizea a spus și care au fost, în opinia sa, motivele pentru care Viorel Păunescu s-a grăbit să convoace o altă Adunare Generală.

”Pentru că Becali, pe care Păunescu îl convinsese să sponsorizeze echipa de fotbal începând cu 2001, nu mai avea răbdare să aștepte promisiunile acestuia și voia să aibă garanția că își va intra cât mai rapid în drepturile de a deveni patronul echipei.

Nimeni nu știa exact câți bani dintre cei dați de Becali lui Păunescu ajunseseră la echipă, că doar știm cu toții că un fost barman care ‘îndoia băuturile’ de pe vremea anilor ’70-’80 știa să facă bani, așa cum o dovedise atât la barul Atlantic, cât și la barul Melody. Dar în cele din urmă a reușit să-l împace pe Becali și să-l mai tapeze de niște ‘mărunțiș’ pe latifundiar, căruia i-a pus pe tavă în anul 2003 echipa de fotbal mult râvnită de acesta”, a afirmat, în cartea sa, fugarul.

 

blank