Pilotul care a reușit să se catapulteze din avionul MIG 21 Lancer înainte ca acesta să se prăbușească marți în Mureș are o experiență de 600 de ore de zbor și este pilot militar din 2008.

Pilotul Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR, a transmis Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Starea sa de sănătate este stabilă, ofițerul fiind internat după accident la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București pentru tratament de specialitate și recuperare.

Transferul a fost realizat în cursul serii de marți cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române, mai spune MApN.

Avionul executa un zbor de instrucție alături de alte două aeronave

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip.

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării.

De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.


Citeste si...
Soţia lui Michael Schumacher cere jurnaliştilor să se retragă din faţa spitalului!