Actualitate, Featured

Vezi ce spune USR Claudiu Năsui despre ideea legalizarii canabisului medicinal

Deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat miercuri că este nevoie de o analiză aprofundată privind o posibilă legalizare a canabisului în scopuri medicale, adăugând că trebuie văzut dacă banii pe care îi aduce la buget o astfel de măsură merită pentru costul social, potrivit agerpres.ro.

“Argumentele invocate (pentru o legalizare a canabisului – n.r.) au fost de a aduce bani la buget. Lucrul acesta are şi un impact asupra sănătăţii publice, asupra valorilor sociale şi aici trebuie văzută o analiză mai aprofundată, să vedem dacă banii pe care îi aduce la buget o astfel de legalizare merită pentru costul social”, a declarat Claudiu Năsui, la Parlament.

Întrebat dacă s-ar putea merge cu legalizarea şi în scopuri recreative nu numai medicale, el a răspuns: “Depinde de cât de acută este criza bugetară, pentru că e uşor să dai foc la economie, să explodezi cheltuielile, e uşor să spui că triplăm toate salariile, pensiile, toată lumea îşi doreşte acest lucru, mai greu e să faci faţă cheltuielilor şi, dacă acest gen de informaţii sunt vehiculate în spaţiul public, ei îşi dau seama în Ministerul Finanţelor că lucrurile riscă să iasă de sub control şi caută venituri noi şi surse noi de venit”.

Legalizarea canabisului în scopuri medicale este o practică utilizată în multe ţări europene, în special pentru pacienţii care suferă de cancer în faze terminale, această temă fiind analizată la Ministerul Sănătăţii, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Potrivit acestuia, tratarea pacienţilor cu boli în fază terminală constituie un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi utilizare a canabisului în scopuri medicale.