Actualitate

Vezi ce spune Miron Cozma despre la candidatura lui Marian Munteanu

 2 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

Miron Cozma, fostul lider al minerilor din anii 90, îi urează succes lui Marian Munteanu și spune că el încă mai crede ”în acel copil din Piața Universității”.

”Eu îi urez succes, ceea ce n-a reușit într-o perioadă când a fost candidatul lui Virgil Măgureanu la președinția României. Consider că el este, totuși, unul dintre tinerii în care eu am crezut în Piața Universității, asta neînsemnând că nu mai cred în continuare. Spiritul de acolo, din Piața Universității eu l-am avut de mult mai mult timp decât cei care s-au manifestat în 90. Nimeni nu spune că în 1977, Miron Cozma, cum scrie și în dosarul de Securitate, i-a sechestrat pe la mina Lupeni pe primul ministru și pe 2 august 1977 chiar pe Nicolae Ceaușescu. Deci eu am avut spiritul anti-comunist dinainte ca aceștia să știe. Eu sunt rocker și nu pot să fiu comunist.
Eu mi-am pus pielea în băț în fața minerilor în 1990 și mi-ar place o dată să vedeți discursul lui Marian Munteanu despre decizia Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, nu era condusă de mine, de a veni în Piața Universității și ulterior după cum ați văzut am și venit”, a declarat Miron Cozma.

”În altă ordine de idei, eu vă spun că încă mai cred în acel copil, că era un copil la vremea respectivă, Marian Munteanu în ciuda gafei lui de a candida la prezidențiale din partea lui Măgureanu, cel care a dat ordinul să-i rupă pe studenți cu bătaia în 1990 (…) Marian Munteanu era la vremea respectivă student și era mai aproape de democrația autentică, de democrația occidentală și speram și sper în continuare că el va reuși să aducă o altă față Bucureștiului, având în vedere candidatura la Primăria Capitalei. Dintre toți cei care au fost până acum, nu a fost nici măcar unul cinstit. Despre Marian Munteanu nu am auzit că ar fi furat sau ar fi avut ceva afaceri ilegale sau că ar fi corupt. Nu am auzit de așa ceva”, a mai spus Miron Cozma.

blank