Actualitate, Featured

Vezi ce spun procurorii despre mutarea cadavrului lui Răzvan Ciobanu şi care a fost cauza decesului

Procurorii Parchetului Judecătoriei Constanța transmit, referitor la dosarul deschis ca urmare a morții creatorului de modă Răzvan Ciobanu, că este posibil ca trecătorii să fi luate bucăți de carosierie de la locul accidentului, dar ceea ce anchetatorii au lăsat în urmă nu era relevant pentru evoluția anchetei, potrivit Mediafax.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Constanța: „Din investigații a rezultat că autovehiculul condus de numitul Ciobanu Răzvan a părăsit partea carosabilă în zona localității Săcele din jud. Constanța, a rulat aproximativ 850 m și apoi s-a răsturnat din cauza denivelărilor. Conducătorul auto era singur în autovehicul și nu purta centură de siguranță, aspecte constatate cu ocazia cercetării la fața locului de către experți. În cauză urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize tehnice auto, care va stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului”, transmite Parchetul Judecătoriei Constanța.

Sura citată menționează că în ceea ce privește poziția în care a fost găsită victima, aceasta a fost proiectată în afara autovehiculului și găsită în proximitatea acestuia, orientată cu fața în jos. „Specialiștii SMURD sosiți la fața locului în urma apelului 112 au fost cei care au procedat la modificarea poziției victimei, în vederea aplicării procedurilor specifice”, se arată într-un comunicat.

Legat de bunurile creatorului de modă, ridicate de la locul accidentului de către curioși, procurorii anunță că ele nu erau relevante pentru anchetă. „Ulterior finalizării activității de cercetare a locului faptei și plecării organelor de poliție, în zona respectivă au fost lăsate componente auto irelevante pentru anchetă, împrăștiate pe o suprafață mare de teren, fiind posibil ca acestea să fie găsite de trecători”.

Informațiile sunt furnizate în contextul în care în spațiul public au apărut date potrivit cărora câțiva martori au luat, de la locul accidentului, sticle căzute din mașina lui Răzvan Ciobanu și bucăți de caroserie.

„De asemenea, organele de urmărire penală au dispus prin ordonanță efectuarea necropsiei asupra cadavrului victimei, iar din concluziile preliminare (provizorii) ale medicului legist au rezultat următoarele: moartea numitului Ciobanu Răzvan a fost violentă și s-a produs prin anemie acută, urmare a unui politraumatism cu ruptură de aortă cu hemoragie internă, ce a mai asociat ruptură pulmonară, hepatică și de coloană toracală. Totodată, s-a stabilit că leziunile traumatice constatate la necropsie s-au putut produce în circumstanțele unui accident rutier prin lovire cu și de corpuri dure și prin comprimare între corpuri dure și au legătură de cauzalitate directă cu mecanismul de producere a morții”, transmit procurorii.

Analiza toxicologică urmează a fi efectuată la nivelul Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici București. Procurorii mai anunță că ancheta în acest caz este în plină desfășurare.

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu a murit, luni dimineaţa, într-un accident produs la intrarea în localitatea Săcele dinspre Năvodari, în judeţul Constanţa.

Înmormântarea va avea loc joi.

blank