meteorologii despre vremea din weekend. În perioada următoare, ploile de vară vor mai crea probleme din loc în loc pentru că vor fi abundente, iar temperaturile vor atinge din nou pragul caniculei.

Vineri este o zi călduroasă în zonele de câmpie unde se vor atinge 33 de grade Celsius. Norii nu vor lipsi şi vor aduce ploi de vară în sudul ţării şi la munte. Vor fi şi descărcări electrice, vijelii şi condiţii de grindină.

Vremea în weekend
Weekendul va fi canicular în special în sud şi în sud-est unde vor fi şi temperaturi de 36.. 37 de grade Celsius. Aversele vor apărea după-amiaza la munte, dar şi prin zonele nordice, vestice şi centrale. Pe alocuri, se vor strânge cantităţi mari de apă, va cădea grindină şi vântul va sufla cu putere. Luni, fenomenele vor apărea din loc în loc în majoritatea regiunilor, iar vremea se va mai răcori.

Citeste si...
Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Anunţul meteorologilor

Vremea în București
În Bucureşti, mai pot apărea ploi trecătoare pe parcursul zilei de astăzi. Temperaturile se vor menţine plăcute, cu valori de până la 29 de grade Celsius după-amiază. Presiunea aerului va fi mai mică faţă de cea confortabilă.

Atmosfera se va încălzi treptat până la sfârşitul săptămânii, când va fi din nou arşiţă. Dar la începutul săptămânii, ploile vor reveni, vântul se va intensifica, iar temperaturile vor deveni, din nou, suportabile.