Vezi ce scenariu are Guvernul cu privire la Iohannis Toni Greblă a vorbit, luni, la România TV despre scenariul care se discută la Guvern în conflictul dintre Palate! Confor secretarului general al Guvernului, președintele Klaus Iohannis sfidează deciziile CCR, mai ales în ceea ce privește numirile unor miniștri, generând un pericol pentru funcționarea țării.

Greblă, fost judecător la CCR, spune că o eventuală suspendare a lui Iohannis ar fi împiedicată de faptul că România a preluat șefia Consiliului Uniunii Europene, ceea ce ar dăuna imaginii țării. Se iau în calcule acuzațiile de înaltă trădare, abuz de putere și complicitate penală.

”Ar exista motive constituționale pentru a declanșa procedura de suspendare din funcție. Politic este mai complicat, pentru că România a preluat șefia Consiliului UE. Senzația mea e că președintele Iohannis caută să găsească atâtea încălcări ale Constituției încât parcă solicită să fie declanșată procedura de suspendare din funcție.

Iohannis nu ar avea de câștiga, dar sfătuitorii lui văd în asta un mod de a încurca și mai mult lucrurile. Nimeni dintre constituționaliștii europeni nu s-a gândit că un președinte dintr-o țară europeană se va purta așa și o să refuze nominalizările unor miniștri. Sfidează deciziile CCR. E o atitudine discreționară, periculoasă pentru funcționarea statului. Președintele dă un asemenea exemplu de sfidare a unei decizii a CCR. Este periculos ceea ce face. ”, a spus Toni Greblă la România TV.