Vladimir Putin a anunțat că fiica sa are reacții adverse după a doua injecție, dar situția s-a ameliorat repede si acum se simte bine.
Featured, International

Vezi ce regiune nu a dorit ca Vladimir Putin să fie președinte pe viața

O singură regiune a Rusiei l-a sfidat pe Vladimir Putin în referendumul convocat de acesta pentru a se proclama președinte pe viață – regiunea autonomă Nenets a votat în proporție de 55% împotriva schimbărilor constituționale, relatează The Guardian.

Fostul ofițer KGB care conduce Rusia de peste două decenii ca președinte și uneori ca prim-ministru, a câștigat cu un scor zdrobitor referendumul controversat care îi permite să candideze pentru încă două mandate după ce cel pe care deja îl are va expira în 2024. Criticii regimului lui Vladimir Putin spun că votul a fost fraudat masiv.

În regiunea izolată Nenets, din nordul țării, însă, 37,490 dintre votanți, adică 55% i-au spus „nyet” lui Vladimir Putin, singura regiune a Rusiei, de altfel, care a respins schimbările constituționale propuse de Kremlin.

Rezidenții acestei regiuni sunt nemulțumiți de planurile guvernului lui Putin de a uni jurisdicția lor cu o altă regiune, Arkhangelsk, iar votul împotriva lui Putin ar putea fi o formă de protest față de aceste planuri ale președintelui rus. Rezidenții acestei regiuni se tema că unirea districtului lor cu un altul îi va sărăci.