Featured, Social

Vezi ce pensie avea torționarul Franț Țandără cel care a ingrozit toata țara

Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta! S-a aflat ce pensie avea torționarul Franț Țandără – omul care a îngrozit întreaga populație, prin mărturisirile pe care le-a făcut.

Un fragment din interviul realizat de Fabian Anton cu torționarul Franț Țandără a aruncat în aer rețelele de socializare în ultimele zile, mii de oameni arătându-se revoltați de declarațiile acestuia.

În 2002, Țandără i-a dezvăluit lui Anton cum își tortura victimele, dar și ce misiune a avut în perioada comunistă: de a elimina intelectualii.

Înainte de a-i acorda interviul lui Fabian Anton, la sfârșitul anilor ’90, Franț Țandără i-a dat detalii despre viața de torționar Doinei Jela. În urma acestei discuții, a apărut cartea „Drumul Damascului: spovedania unui fost torționar”, publicată de Jela, la editura Humanitas.

Bugetul.ro a identificat în această carte motivul din cauza căruia fostul torționar nu primea pensie. Concret, potrivit propriei mărturii, Franț Țandăra nu a plătit niciodată impozit și nici nu avea autorizație pentru lucrările de zidărie pe care le-a făcut, după ce și-a încheiat colaborarea cu Securitatea. Pe scurt, Franț  lucra la negru.

„N-am avut niciodată autorizație și n-am plătit niciodată impozit. De asta n-am pensie. N-am plătit statului niciodată nimic. Când mă întreba cineva ceva, mă duceam la ei și le spuneam: <>”, a declarat Franț , potrivit cărții „Drumul Damascului: spovedania unui fost torționar”.

Franț Țandără a murit în anul 2004.

blank
blank