Şoşoacă
Actualitate, Featured

Vezi ce părere are Şoşoacă despre decizia CEDO privind vaccinarea obligatorie

Sematorul Diana Şoşoacă a intervenit telefonic joi, la România TV, pentru a comenta decizia CEDO cu privire la un caz din Cehia, unde mai multor copii li s-a refuzat înscrierea la grădiniţă, din cauză că nu erau vaccinaţi.

Diana Şoşoacă susţine că decizia nu se referă la vaccinul anti-Covid, ci la cele clasice, împotriva poliomielitei sau a rujeolei, iar obligativitatea imunizării împotriva noului coronavirus nu poate fi luată în calcul, atâta timp cât vaccinul, spune senatoarea, este experimental în această fază.

„Eronat, imi pare foarte rau. Este strict un caz particular cu privire la inscrierea unor copii la gradinita. Este vorba de acele vaccinuri facute de copii si nou-nascuti, iar CEDO discuta despre studii speciale, nu cele experimentale, ca cele din cazul Covid. In Romania avem art 20 din Constitutie, care spune ca se aplica pactele mai favorabile drepturilor omului, adica tratatul de la Oviedo. Eu vorbesc de lege. CEDO nu isi poate da in cap, se raporteaza strict la un caz particular si nu asa se interpreteaza legile, ci se raporteaza la litera si spiritul legii, aici fiind vorba de spirit.”, a spus Şoşoacă, în exclusivitate pentru România TV.

Diana Şoşoacă: „Nu mă interesează nicio declaraţie, nu am completat şi nu o să completez”
Diana Şoşoacă susţine că cifrele raportate de autorităţi în ce priveşte numărul de infectări şi incidenţele sunt manipulate în favoarea producătorilor de măşti şi de teste PCR.

„Eu ma plimb prin Romania in general noaptea, si nu ca sa ma uit pe cer, ci pentru ca ma cheama oamenii, ma duc sa negociez cu primariile, sa restabilesc lucruri, pentru ca sunt singurul senator care face ceva pentru oameni in tara asta. Noaptea se circula foarte bine, nu ma intereseaza nicio declaratie, nu am completat niciodata si nici nu o sa completez. Va spun ca avocat ca singura entitate care poate restrange drepturi si libertati este Parlamentul, nu Guvernul.

Avand in vedere ca nu exista niciun studiu, nu se poate asa ceva. Exista instante care deja au anulat ordine, exista si localitati unde nici masca nu se poarta si foarte bine fac oamenii si nu exista nicio rata de infectare. Aceste cifre sunt facute din pix de catre cei care fac masti si teste PCR si pentru ca tratamentul unui internat Covid costa 50.000 de lei. Restrictiile de circulatie nu se pot lua asa.”, a mai spus Diana Şoşoacă la România TV.