Șeful echipei medicale a FIFA, Michel D’Hooghe, nu este de acord cu reluarea timpurie a competițiilor și spune că va fi bine dacă sezonul 2020-2021 va începe în august sau septembrie.

Michel D’Hooghe consideră că reluarea timpurie a competiţiilor poate genera un al doilea val de îmbolnăviri.

„Importanţa fotbalului în viaţa noastră scade”
„Importanţa fotbalului în viaţa noastră scade. Voi fi fericit dacă vom putea începe într-o manieră convenabilă următorul sezon. Dacă vor putea începe sezonul 2020-2021 la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie voi fi foarte fericit. Aşa vor putea evita un al doilea val al pandemiei. Toţi trebuie să fim foarte atenţi pentru moment. Am auzit în multe ţări că se vorbeşte despre reluarea fotbalului, cu sau fără public. În cariera mea am văzut multe situaţii în care economia şi sănătatea au fost puse în balanţă, iar de cele mai multe ori au învins nevoile financiare. Acum este o situaţie când argumentele medicale trebuie să primeze. Este o chestiune de viaţă şi de moarte, nu banii contează, este foarte simplu”, a spus D’Hooghe, potrivit The Daily Telegraph.

Șeful echipei medicale a FIFA a atenţionat şi cu privire la comportamentul jucătorilor de pe teren.

„Ar trebui ca jucătorii să păstreze o distanţă de un metru şi jumătate între ei, ceea ce ar fi imposibil. Nu ai cum să obligi un fotbalist să nu scuipe sau să nu-şi sufle nasul, doar dacă ar fi sancţionat”, a mai spus Michel D’Hooghe.