Italia, care a fost până de curând cea mai afectată ţară europeană, cu peste 29.000 de decese din cauza COVID-19, a relaxat din 4 mai carantina. Autorităţile au promis o nouă etapă de relaxare din a doua jumătate a lunii, cu condiţia ca numărul de cazuri noi să rămână scăzut.

Miza acestei perioade este repornirea economiei, așa că fiecare guvernator al unei regiuni încearcă să arate cum s-a descurcat în această situaie, sperând s poată deschide cât mai multe activități, diferit față de ce a impus până acum guvernul.

De altfel, joi la prânz, ei discută cum ar putea ajunge la faza de reguli, nu de sancțiuni, a relatat la Digi 24 Ramona Voiculescu, jurnalist stabilit în Italia.

Citeste si...
Polițiștii români și italieni ancheteaza o grupare ce a reușit să facă 16 milioane de euro din fraude pe internet

„Speră să dea drumul la economie cât mai repede și să anticipeze deschiderea activităților. Dar Protecția Civilă a transmis un mesaj: riscul de a lua o amendă scade, dar virusul nu citește decretele, riscul infectării este același, aveți grijă de voi!”, a transmis Voiculescu.

În Italia, este valabilă restricția privind ieșirea din propria regiune, se poate ieși din localitate doar cu motive stricte. Sunt permise plimbările în aer liber, iar copiii pot ieși din casă, cei peste 6 ani cu mască.

Totuși, în anumite regiuni plajele și parcurile sunt în continuare închise. Fiecare regiune poate lua decizii mai restrictive față de altele.