Eugen Teodorovici neagă cu vehemență faptul că ar vrea să ajungă europarlamentar din partea Partidului Social Democrat. Într-o emisiune televizată la Antena3 el a spus că vrea să se dedice României. „Nu. Nu-mi doresc sa fiu europarlamentar. Am văzut fel de fel de discutii. Vreau să mă pun la dispoziția acestei țari. Stiu că pun unii în derizoriu astfel de abordări, dar așa aleg. Asa e abordarea mea”, a spus Teodorovici.

Eugen Teodorovici: Nu a spus însă nimic despre o posibilă funcție de Comisar European, din postura în care s-ar putea dedica mai mult României: exact ceea ce își și dorește. Și exact ceea ce se și zvonește zilele trecute că numele său alături de Rovana Plumb și Viorica Dăncilă sunt vehiculate pentru o astfel de funcție.

Citeste si...
Teodorovici dezminte că ANAF-ul, disperat să incaseze bani, a trecut la controale la domiciliu

„Și Rovana își dorește foarte mult dar și lui Dăncilă i s-a promis susținere. Eugen Teodorovici vrea și el. Momentan cursa este între ei trei”, spun surse din PSD. Totul a fost pornit dintr-un ordin venit de la Liviu Dragnea, care ar fi cerut 3-4 nume.

Potrivit legii, persoana propusă de România pentru un post de comisar european este nominalizată de către Guvern. Propunerea trebuie trimisă Parlamentului, pentru audierea în comisiile de specialitate.