Featured, International

Vezi ce linii aeriene te obligă să porți mască în timpul zborului

American Airlines, Delta Air Lines şi United Airlines au transmis joi că, în curând, vor impune o nouă măsură de siguranţă – vor obliga pe toți pasageri să poarte mască în timpul zborului, scrie Reuters.

Ele vor urma exemplul JetBlue Airways, care a anunţat săptămâna aceasta că din 4 mai va cere pasagerilor să poarte mască, potrivit News.ro.

„Să îţi acoperi faţa nu înseamnă neapărat să te aperi pe tine, ci şi pe cei din jur. Aceasta este noua etichetă de zbor”, a spus Joanna Geraghty, preşedinta JetBlue.

Atât companiile aeriene mici, cât şi cele mari încearcă să găsească variante pentru a respecta recomandările de distanţare socială făcute de autorităţi din cauza pandemiei COVID-19.

Cât de mult a scăzut numărul zborurilor faţă de anul trecut

În prezent, traficul aerian este cu 95% mai scăzut decât faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar majoritatea zborurilor din SUA sunt efectuate cu foarte puţini pasageri. În medie, un zbor intern are 17 pasageri la bord.

Joi, Frontier Airlines a transmis că va pune în aplicare măsura începând cu 8 mai. Delta şi United au anunţat că vor cere purtarea de măşti începând de luni.

Aceeaşi măsură va fi implementată din 4 mai şi de lanţul de supermarketuri CostCo.

În Statele Unite, din peste 6,2 milioane de teste efectuate, au fost depistate 1,06 milioane de infecţii cu coronavirus, potrivit datelor Johns Hopkins University. Peste 63.800 de oameni au murit din cauza Covid-19.

 

blank