Featured, Showbiz

Vezi ce fac personalitățile imediat ce se trezesc dimineața

Vezi primul moment al zilei contează foarte mult și stabilește dispoziția pentru  tot restul zilei. Iar oamenii de succes se bazează pe ritualuri personalizate ca să facă față provocărilor de peste zi. Indiferent că încep ziua cu exerciții fizice de învioare sau își completează agenda de evenimente și întâlniri, obiceiurile lor – pozitive și productive de cele mai multe ori, dacă judecăm după procentul de popularitate sau averea estimată – îi ajută să evite neplăcerile.

Vezi Celebrități mondiale, precum Oprah Winfrey sau regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, și-au pus la punct o rutină pentru fiecare dimineață ca să rămână pe poziții întreaga zi.

De la actriță și până la mogul de televiziune, Oprah Winfrey (64 de ani) le-a facut pe toate cu succes. Vedeta are o avere estimată la 3 miliarde de dolari. Cum a reușit? Ei bine, Oprah își începe ziua meditând. Sesiunea care durează câteva minute, are loc în fiecare dimineață înainte de răsăritul soarelui. Se pare că meditația o ajută să-și rezolve probleme precum migrenele, insomniile și relații cu ceilalți.

Omul de afaceri american Mark Cuban (60 de ani) este patronul echipei de bachet Dallas Mavericks și deține o avere estimată la 3,9 miliarde de dolari. Antreprenorul se trezește zilnic la ora 6.30 și meditează. Într-un interviu acordat revistei Entrepreneur, Cuban a mărturisit că succesul său în afaceri se datorează în mare parte lucrurilor simple. Cel mai important crede el e să zâmbești mai des. De-ar fi atât de simplu, nu?

Când era în funcție, fostul președinte al Statelor Unite Barack Obama își folosea diminețile pentru a-și pune la punct agenda pentru ziua ce urma. Obama dormea doar 5 ore pe noapte, de aceea nu-și consuma energia pe decizii minore, cum ar fi ce să poarte sau să mănânce. Obișnuia, de asemenea, să rezerve 45 de minute pentru exerciții fizice cardio și de forță.

Am crede că Dwayne Johnson (46 de ani) stă închis în sala de sport 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Dar nu este așa! Se trezește înainte de răsărit și își servește cafeaua. Apoi face cardio, de obicei o alergare ușoare sau se antrenează folosind bicicleta eliptică timp de 30/50 de minute. Urmează întotdeauna o dietă strictă, de aceea își pregătește cu o seară înainte porțiile de mâncare. În felul acesta, economisește bani (pentru că nu mănâncă în oraș) și timp.

Actrița Jennifer Aniston (49 de ani) își începe ziua la 4.30 (sau 5.00, când e prinsă în vreun proiect). Când e liberă de contract, nu se ridică din pat înainte de ora 9.00. În fiecare dimineață face cinci lucruri, în aceeași ordine, în fiecare dimineață: bea o cană da apă caldă cu lămâie, se spală pe față, meditează, ia micul dejun și își face exercițiile fizice.

Fondatorul Virgin Group Richard Branson (68 de ani) se consideră o persoană matinală. Pentru a avea mai mult timp pentru afaceri și familie, se trezește zilnic în jurul orei 5.00.

Considerat unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, Warren Buffett (88 de ani) își începe ziua citind. Oracolul din Omaha devorează orice: știri, cărți de specialitate, beletristică. De fapt, Buffett spune că petrece până la 80% din timp citind. Recomandă, de asemenea, lecturarea a 500 de pagini pe zi.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Dar ce obiceiuri au ajutat-o pe suverana de 92 de ani să ocupe tronul mai mult de 60 de ani? Brian Hoey, autorul cărții „At Home with the Queen” susține că regina se trezește în fiecare zi la ora 7.30 și se bucură de o ceașcă de ceai și de un mic dejun englezesc. Apoi citește presa și ascultă radio

Autoarea greco-americană Arianna Huffington (68 de ani) este cofondatoarea publicației americane The Huffington Post, deținut acum de AOL. Huffington practică yoga dimineața, pentru că exercițiile de respirație și meditația o ajută să-și stabilească planurile pentru ziua care abia începe.

Actrița și fondatorea companiei Goop Gwyneth Paltrow (46 de ani) dedică 2 ore în fiecare dimineață antrenamentelor fizice. Se trezește de obicei la ora 7.00, își pregătește copiii, îi duce la școală și se întoarce acasă pentru a-și verifica e-mailurile.

Jack Dorsey, de 42 de ani, este CEO Twitter și are o avere estimată la 5 miliarde de dolari. Își începe ziua în felul următor: se trezește la ora 5:30, meditează și apoi face jogging, potrivit New York Magazine.