Actualitate, Featured

Vezi ce date nu se leagă în cazul pacientului de la Gerota diagnosticat cu coronavirus

Fostul ofițer MAI care ar fi declarat mincinos la internarea în Spitalul Gerota că NU a călătorit în afara țării în ultimele luni a fost în Palestina, dar nu sunt confirmate informațiile privind șederea în Israel, transmite ambasada israeliană de la București.

Interesant este că „pacientul 17” ar fi fost cazat la hotelul cu numele Diamond Princess din Betleem, care amintește de vasul de crozieră din Japonia, ținut în carantină din cauza sutelor de cazuri de infectare. 

Date care nu se leagă în cazul pacientului de la Gerota diagnosticat cu coronavirus. Ambasada Statului Israel precizează că nu există informaţii, până la acest moment, referitor la o posibilă şedere în Israel a pacientului 17 confirmat cu noul coronavirus, menţionând că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie la bordul cursei El Al – LY572 şi a fost cazat în oraşul Betleem.

„Cu privire la situaţia „pacientului 17” confirmat cu coronavirus şi despre care s-a relatat că a fost infectat în timpul unei călătorii în Israel, Ambasada Statului Israel vă informează asupra faptului că, din datele deţinute, reiese că acesta a călătorit în perioada 21-26 februarie, revenind în România la bordul cursei El Al – LY572. „Pacientul 17″ a fost cazat la Hotelul Diamond Princess în oraşul Betleem (teritoriile palestiniene). Nu avem informaţii până la acest moment referitor la o posibilă şedere a lui în Israel”, informează miercuri Ambasada Statului Israel.

Ambasada Israelului a făcut demersurile necesare pe lângă autorităţile române competente pentru a obţine informaţii exacte (identificarea zborului de întoarcere, itinerariu, cazare) cu privire la călătoriile efectuate de ceilalţi pasageri sosiţi din Israel care au fost depistaţi cu coronavirus, arată sursa citată.

„Menţionăm faptul că iniţiativa noastră este menită să-i ajute pe pasagerii care doresc să afle dacă au făcut parte din acelaşi grup sau dacă au călătorit cu aceeaşi cursă aeriană cu pacientul infectat şi să ia de urgenţă măsurile care se impun. Când vom primi informaţiile oficiale, vă vom informa”, mai precizează Ambasada Israelului, potrivit Agerpres.