Featured, Life

Vezi ce anunț au făcut meteorologii pentru weekend

Ce anunț au făcut meteorologii pentru weekend! Vremea se va ameliora vineri, iar valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 13 – 14 grade pe litoral şi în zona de deal a Banatului.

Meteorologii anunta pentru weekend! Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Pe arii restrânse va ploua slab, mai ales în prima parte a zilei şi cu o probabilitate mai mare în zonele de munte, în estul, centrul şi sudul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi seara şi noaptea, pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde la rafală se vor depăşi viteze de 65 – 75 km/h, dar şi în Banat, pe arii restrânse cu peste 45 – 55 km/h. Dimineaţa, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Ce anunț au făcut meteorologii pentru weekend

VINERI

LA BUCUREŞTI : Cerul va fi variabil, mai mult noros în prima parte a zilei, dar şi spre sfârşitul intervalului, când vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Astfel, temperatura maximă va fi de 18 – 19 grade, iar cea minimă de 7 – 8 grade, mai coborâtă în zona preorăşenească, spre 5…6 grade.

LA MUNTE: Valorile de temperatură se vor situa cu mult peste ce ar fi normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Pe arii restrânse va ploua slab, mai ales în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări îndeosebi seara şi noaptea pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului, unde la rafală se vor depăşi viteze de 65 – 75 km/h. Dimineaţa şi noaptea pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă.

Ce anunț au făcut meteorologii pentru weekend

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ: Vremea se va încălzi uşor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, dimineaţa şi noaptea cu nebulozitate joasă stratiformă sau ceaţă, posibil izolat asociate cu burniţă, local în regiunile extracarpatice, pe văi şi în depresiuni şi pe spaţii mici în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Banat, la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi trecător, la cote mai reduse, în restul teritoriului.

LA MUNTE: Vremea va fi caldă pentru mijlocul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă.

DUMINICĂ

LA MUNTE: Valorile de temperatură se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi izolat ploi slabe. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului. pe văi şi în depresiuni se va forma ceaţă.