Vò, un orășel din nordul din Italia, din provincia Padova, unde s-au semnalat primele cazuri de Coronavirus din Peninsulă, nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19, după un experiment ce a implicat testarea tuturor locuitorilor săi, anunță Sky News, citat de Mediafax.

Localitatea numără 3.300 de persoane și toate au fost testate pentru infecția cu coronavirus.

Conform sursei citate, în urma experimentului, nicio persoană nu a mai fost diagnosticată cu COVID-19. Orașul Vò, amplasat în Provincia Padova, a fost unul dintre cele 11 orașe și sate din centrul focarului COVID-19 al Italiei și este, practic, locul de unde a pornit pandemia de infecții cu coronavirus, scrie Mediafax.

Citeste si...
Angajamentul comun al producătorilor, ce lucrează la vaccinuri concurente, au decis să ceară aprobarea guvernelor doar după ce se va asigura că sunt efriciente și sigure

Experimentul a presupus testarea întregii populații a orașului, respectiv 3.300 de persoane. De asemenea, a fost impusă o carantină foarte strictă în cazul celor infectați și a contactelor acestora.

Presa din italia, citată de Sky News, sugerează că orașul nu a înregistrat cazuri noi, începând de vineri. „Testarea a fost vitală, a salvat multe vieți”, a spus primarul orășelului, Giuliano Martini.

Andrea Crisanti, un expert de la Imperial College London, a declarat presei italiene că testarea întregii populații a făcut diferența.

„În Vo, am testat toți locuitorii, chiar și cei care erau asimptomatici”, a afirmat Crisanti.

În prezent în Ialia sunt 35.713 cazuri de Covid 19 și 2.978 de decese.