Veşti extrem de proaste pentru pensionari. Deşi cei mai mulţi dintre ei îşi făceau deja planuri mari pentru sărbători, Lia Olguţa Vasilescu a spus pas. Ministrul Muncii a negat faptul că Guvernul va acorda cea de-a 13-a pensie la finalul acestui an.
“Eu nu am anunţat a 13-a pensie, au apărut ştiri false pe net. Legea pensiilor nu va fi gata în două săptămâni, va fi gata în octombrie. Încercăm să corectăm înechităţile din legea pensiilor cu specialiştii de la Casa de Pensii. Nicio lege nu poate fi perfectă. Am fost la o întâlnire cu reprezentanţi ai sindicatelor, primari şi organizaţii de pensionari. Am discutat despre noua lege a pensiilor. Nu vrem să neîndreptăţim pe nimeni”, a spus Vasilescu în direct la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu.
În schimb, ministrul a oferit o veste mare părinţilor care au copii cu mari probleme de sănătate. “Vor fi două majori la indemnizaţiile persoanelor cu handicap, din ianuarie şi din iunie anul viitor. Vom avea sumele necesare colectate. Cele mai mari majorări vor fi la copiii cu handicap grav de până la 125%”, a mai spus Olguţa.