Revolut
Economic

Vești proaste pentru clienții Revolut. Se scumpește un serviciu popular

Revolut mărește comisioanele pentru transferurile de pe alte carduri. Compania a anunțat că modificările nu vor afecta alimentările cardului Revolut, plățile la comercianți sau transferurile bancare.

Revolut percepe, în prezent, un comision variabil de 0,7% pentru fiecare transfer instantaneu către un alt card. Începând cu data de 8 ianuarie 2024, clienții aplicației vor fi taxați cu minim 0,2 euro pentru transferurile spre alte carduri din conturile Revolut. Ei vor fi nevoiți să plătească un comision când trimit bani din contul Revolut către un card bancar de la o altă instituție bancară (card de debit).

„De ce se schimbă comisioanele? Verificăm constant structura comisioanelor acestora pentru a ne asigura că rămân competitive și ne acoperă, în același timp, costurile fixe”, au declarat reprezentanții Revolut.

Modificările Revolut nu vor afecta transferurile

Revolut a mai anunțat își adaptează tot timpul oferta la piață și la nevoile clienților. Compania a subliniat că modificările nu vor afecta transferurile către alte carduri/conturi Revolut, alimentările cardului Revolut, plățile la comercianți sau transferurile bancare.

„Compania noastră își adaptează tot timpul oferta la piață și la nevoile clienților, urmărind să rămână relevantă pentru aceștia fie prin introducerea de noi funcții și beneficii, fie prin eliminarea celor mai puțin utilizate. De asemenea, ne optimizăm constant costurile, vrând să ne menținem competitivi pe fiecare piață unde activăm. Este și cazul acestei informări către clienți. Vom crește sensibil comisioanele pentru acest tip de transfer către carduri non-Revolut, alte comisioane au fost ușor reduse”, a spus compania.

Revolut

Orice comision va fi transparent precizat în aplicație

Compania a mai anunțat orice comision va fi transparent precizat în aplicație în momentul efectuării tranzacției. Clientul va putea decide dacă vrea să facă anumite tranzacții sau nu.

„Chiar dacă nu sunt modificări semnificative, ținând cont de comportamentul clienților noștri și tipul de utilizări întâlnite frecvent printre utilizatorii Revolut, întotdeauna îi informăm din timp. Mai mult, orice comision este transparent precizat în aplicație în momentul efectuării tranzacției și clientul poate decide, informat fiind, dacă efectuează acel transfer printr-o metodă sau alta care poate fi mai avantajoasă”, a mai transmis compania.

Citește și  Curs valutar BNR joi, 14 iulie 2022. La ce cotație va ajunge moneda europeană azi

Țările SEPA, vizate de modificările Revolut

Modificările vor viza clienții din țările SEPA, respectiv: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, San Marino, Vatican, Andorra, Monaco și cele trei țări din Spațiul Economic European (SEE): Islanda, Norvegia și Liechtenstein. În plus, aceleași comisioane se vor aplica și pentru Groenlanda, Israel și Turcia.

Banca va modifica valoarea comisionului minim pentru transferurile instantanee către un număr de card pentru aceste 16 țări. Momentan, percepe 0,50 dolari, dar începând cu 8 ianuarie 2024 va fi perceput 1 euro (sau echivalentul în moneda în care se face transferul

blank