În urma audierilor după violențele de la protestul din Piața Victoriei, procurorii au dispus, sâmbătă noapte, reținerea a doi bărbați, aceștia fiind acuzați de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, scrie Mediafax.

După audierile din cursul zilei de sâmbătă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au decis reținerea a doi bărbați, în vârstă de 24, respectiv 30 de ani, aceștia fiind acuzați de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, fapte care ar fi fost săvârșite la mitingul de vineri seară, din Piața Victoriei. Ambii bărbați sunt din Capitală.

Potrivit Poliției Capitalei, cei doi urmează să fie prezentați magistraților Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei cu propunere de arestare preventivă, deși inițial sursa citată a precizat că aceștia vor fi aduși la Tribunalul București.

Cercetările în această cauză continuă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiștii de la Serviciul Omoruri au audiat, până în prezent, aproape 20 de persoane în legătură cu violențele de la protestul de vineri, informează Poliția Capitalei.

În paralel cu aceste activități au fost analizate înregistrarile realizate de mass media. Activitățile desfășurate au ca scop stabilirea identității celor prezenți în zona producerii agresiunii și a faptelor lor, mai arată Poliția Capitalei.

Zeci de mii de oameni s-au strâns sâmbătă, în Piața Victoriei, pentru un nou protest, iar mulți au venit echipați cu măști de protecție în cazul în care forțele de ordine vor folosi din nou gazele lacrimogene din dotare.