Veşti bune
Economic, Featured

Veşti bune pentru economia României aduce anul 2021

Veşti bune pentru economia României că este foarte aproape de reluarea creşterii economice, iar creşterea PIB-ului anticipată pentru acest an este de peste 4%, arată un sondaj realizat de CFA România la finalul lunii octombrie a anului trecut.

Veşti bune pentru economia României. Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte al CFA România, a declarat la ZF Live că economia României este pe cale să-şi reia creşterea, iar contextul global pe pieţele financiare este unul favorabil, din anumite puncte de vedere.

„Anul 2021 cred că va fi un an de revenire şi se va vedea acest lucru mai ales în a doua parte a anului, odată ce vaccinul anti-COVID-19 va fi distribuit în masă. Ne vor ajuta şi sectorul extern, unde va creşte cererea, dar şi excesul de bani din economia globală.

Cred că suntem puţin înainte de reluarea creşterii economice. În contextul pandemiei, am beneficiat şi de o situaţie favorabilă. Băncile centrale din toată lumea au «tipărit» ca niciodată, astfel că au fost foarte mulţi bani pe pieţele economice care căutau plasamente în active sigure şi cu randament bun“, a spus Codirlaşu.

Veşti bune pentru economia României, care este gata să-şi reia creşterea
Deşi şocul a fost mult mai puternic, politicile publice au fost mult mai bine calibrate comparativ cu criza din 2008. Economia a fost mai pregătită şi a învăţat din experienţa trecută cum să gestioneze situaţia, crede economistul.

Doi factori majori au avut un impact determinant asu­pra economiei: Banca Naţională a utilizat pentru prima dată relaxarea cantitativă, intrând în piaţă şi cumpărând titluri de stat, şi programul IMM Invest, care a oferit economiei reale lichiditate şi a permis menţinerea locurilor de muncă.

Ce este CFA România

Este un titlu profesional la nivel universitar, acordat de Institutul CFA, care măsoară competența profesională a analiștilor financiari. Pentru a putea obține prestigioasa diplomă, candidații trebuie să treacă mai multe niveluri de examinare care acoperă domenii precum economie, finante, etică, managementul investitiilor, analiza portofoliului și cunoștințe practice necesare pentru a reuși în industria financiară din zilele noastre.

Pentru a deveni analist financiar certificat CFA, un candidat trebuie să îndeplinească patru cerințe. În primul rând, trebuie să aibă 48 de luni de experiență de muncă calificată în industria de investiții, așa cum a fost stabilită de Institutul CFA. În al doilea rând, un candidat trebuie să treacă toate cele trei niveluri ale programului CFA în ordine.

În al treilea rând, un candidat trebuie să devină membru al Institutului CFA și să plătească cotizații anuale. În cele din urmă, un candidat trebuie să semneze anual că urmărește Codul de etică al Fundației CFA și standardele de conduită profesională. De asemenea, istoric vorbind, ratele de trecere la fiecare examen au fost sub 50%, făcând din această serie de teste una dintre cele mai dificile certificări financiare care necesită minimum 300 de ore de studiu pentru fiecare examen.

Titlul CFA permite ocuparea unor pozitii superioare in cadrul companiilor din sectorul financiar fiind totodată una dintre cele mai respectate denumiri în domeniul finanțelor, considerate de mulți ca fiind standardul de aur în analiza investițiilor.

blank