Featured, Politic

Vești bune de la Bruxelles! Corina Crețu, sute de milioane de euro pentru construirea unei autostrăzi: ‘Poate intra în linie dreaptă’

Comisia Europeană a aprobat, marţi, finanţarea proiectului referitor la Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş, a anunţat comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu. 

„Din toate consultările interservicii, am aprobat astăzi Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş, în valoare de 248 de milioane de euro. Acest tronson atât de aşteptat poate intra în linie dreaptă, pentru că începând de mâine banii vor intra în bugetul naţional pentru a fi folosiţi la realizarea acestei părţi de autostradă. În timpul mandatului meu de comisar european am primit spre aprobare doar proiecte de peste 50 de milioane de euro – patru proiecte majore”, a declarat Corina Creţu la Parlamentul European, unde a fost prezentă la Conferinţa „Economie Durabilă în Europa”, organizată de europarlamentarul S&D Maria Grapini, scrie agerpres.ro

Primul proiect, deja aprobat, vizează un tronson de cale ferată, cel de-al doilea – Autostrada Sebeş-Turda, în valoare de 272 milioane de euro, iar proiectul aprobat marţi este cel de-al treilea din cele patru. 

„Mai avem spre aprobare linia de metrou Gara de Nord – Bucureşti Otopeni, care este în faza de evaluare. Aşteptăm proiecte noi, pentru că, deocamdată, banii pentru Infrastructură mare România îi consumă pentru proiectele fazate, care ar fi trebuit să se termine din bugetul 2007- 2014”, a precizat comisarul european.

blank