Oana Sârbu
Showbiz

Vestea dimineții despre Oana Sârbu! Anunț despre celebra actriță din Liceenii

Oana Sârbu a vorbit recent despre perioada în care reprezentanții Partidului Comunist Român (PCR) se aflau până și în juriile festivalurilor de la Mamaia. Pentru celebra actriță, cântecele interpretate la Festivalul de la Mamaia au însemnat copilăria.

În perioada 25-27 august, Festivalul de la Mamaia se va relua după 11 ani, în Piațeta Perla din Mamaia. În perioada anilor ’80, când s-a lansat Oana Sârbu, totul era controlat de către PCR, iar melodiile patriotice aveau cel mai mult succes, ajungând mereu pe podium.

Oana Sârbu s-a arătat extrem de încântată de reluarea Festivalului de la Mamaia. Pentru ea, acest eveniment reprezintă istoria unor cântece din anii ’70, cu care a copilărit și pe care le-a fredonat constant.

„Anii ’80, în care m-am lansat eu, au adus cu ei o schimbare în negru, în toate domeniile profesionale și educaționale, inclusiv în muzică: reprezentanți ,,de seamă” ai PCR erau prezenți în jurii muzicale sau artistice, care își dădeau acordul modificând alura esențială a filonului românesc autentic”, a declarat ea pentru Viva!.

Festivalul de la Mamaia în perioada comunistă

Actrița a povestit că în acele vremuri, melodiile patriotice, de tip imn, aveau prioritate, adăugând că i-ar plăcea ca Festivalul de la Mamaia să câștige admiratori în rândul tinerilor.

„Și la Mamaia existau așa-zisele priorități pentru anumite piese tip imn, recitaluri impuse, premii date pe criterii subiective ș.a.m.d. Totuși, au existat piese foarte bune, lansate și atunci. Mă bucur tare de această ediție aniversară. Cred că merită, în memoria unor mari compozitori, instrumentiști și interpreți, ca Festivalul de la Mamaia să revină, să-și câștige admiratori în rândurile publicului tânăr!”, a spus ea.

Oana Sârbu a cântat pentru prima dată la Festivalul de la Mamaia în anul 1986

Oana Sârbu a cântat prima dată pe scena Festivalului de la Mamaia în anul 1986, când a câștigat Premiul Tinereții, imediat după Steaua fără nume și înainte de apariția filmului „Liceenii”. Atunci, ea a participat cu două piese propuse de realizatori, „Voi cânta pentru mileniul III” – Marius Țeicu, și „Vreau o stea!” – Dan Ardelean.

„În 1993 , cu „Dacă te-am mințit cândva”, compusă de Virgil Popescu, a fost laureată la secțiunea „Șlagăre”, apoi am participat cu „Mă gândesc la dragostea mea” – Virgil Popescu, despre care Marcel Pavel mi-a spus, chiar în seara aia, că nu mi se potrivește, „Călător spre mileniul III” – Virgil Popescu, „Primavăra” -Virgil Popescu, o piesă de grup, alături de alte colege, „N-am știut să te păstrez” – Mihai Dumbravă, o propunere de bossanova, la inițiativa lui George Natsis, pentru un colaj de cântece de gen, din anii ’60”, a spus artista.

blank