Stirea Zilei, Stiri

Vestea care îl scoate din puşcărie! Gigi Becali trebuie să fie fericit!

Patronul Stelei se întoarce acasă!

 Becali 3)

Finanţatorul echipei Steaua Bucureşti, Gigi Becali, va putea ieşi o zi Penitenciarul Poarta Albă, în următoarea lună, după ce o comisie a închisorii a decis să îi acorde această permisiune, au declarat surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Peniteciarelor (ANP).

Conform sursei citate, Becali a fost recompensat astfel pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul, potrivit Mediafax. „Nu s-a stabilit, deocamdată, ziua în care el va ieşi din Penitenciarul Poarta Albă”, au mai precizat sursele citate.

Potrivit Legii 275/2006, „persoanele private de libertate care au avut o conduită constant pozitivă pot fi recompensate cu permisiunea ieşirii din penitenciar pe o durată determinată”.

Gigi Becali a ieşit, luni, din Penitenciarul Poarta Albă, pentru a lucra la Academia „Gheorghe Hagi”, unde va efectua muncă necalificată, la finalul zilei de muncă acesta fiind dus înapoi la unitatea de detenţie, au declarat surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Finanţatorul FC Steaua a putut ieşi din Penitenciarul Poarta Albă, judeţul Constanţa, după ce a fost semnat un contract de angajare pentru muncă necalificată. „Începând de luni, Gigi Becali prestează muncă necalificată, la Academia «Gheorghe Hagi», dar cu pază permanentă”, au spus sursele citate.

În contractul pentru angajarea lui Becali la Academia Gheorghe Hagi este prevăzut ca obiect de activitate întreţinerea clădirilor, a spaţiilor interioare, exterioare şi a terenurilor, au precizat sursele citate.

De la Penitenciarul Poarta Albă mai lucrează la Academia „Gheorghe Hagi” alţi 23 de deţinuţi. Aceştia sunt duşi dimineaţa la muncă, unde rămân sub supravegherea permanentă a angajaţilor de la Penitenciarul Poarta Albă. La finalul zilei de muncă, Gigi Becali şi ceilalţi 23 de deţinuţi sunt duşi înapoi în penitenciar.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor arăta, în decembrie 2013, că Gigi Becali poate fi angajat, pe durata detenţiei, la o societate comercială, dacă sunt respectate procedurile, respectiv dacă el doreşte să muncească şi face o cerere în acest sens, iar firma anunţă penitenciarul că are nevoie de personal care îndeplineşte anumite criterii.

Oficiali din ANP precizau atunci că angajatorul trebuie să trimită către penitenciar o listă de criterii ce trebuie îndeplinite la angajare, precizând totodată numărul locurilor de muncă disponibile. Apoi, penitenciarul negociază un preţ cu societatea comercială, după care îi selectează din rândul deţinuţilor pe cei care doresc să se angajeze.

ANP a făcut aceste precizări după ce preşedintele Academiei „Gheorghe Hagi”, Paul Peniu, a declarat că gruparea patronată de fostul căpitan al naţionalei va solicita Penitenciarului Poarta Albă o persoană „cu bogate cunoştinţe de fotbal”, sperând astfel să-l angajeze pe Gigi Becali, aflat în regim deschis de detenţie.

Viitorul Constanţa, echipa de Liga I patronată de Gheorghe Hagi, naşul lui Gigi Becali, a fost mutată în acest sezon la Voluntari şi îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Concordia din Chiajna. La Constanţa a rămas academia de fotbal a fostului internaţional.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

blank