Judecătorii nu vor să-i acorde întreruperea pedepsei pentru intervenţia chirurgicală

Becali

Gigi Becali nu a primit acceptul judecătorilor pentru a se opera în libertatea. El ceruse o întrerupere a pedepsei de trei luni pentru a se opera la o clinică din Germania.

Experiza făcută de Serviciul de Medicină Legală (SML) Constanţa a arătat că Gigi Becali trebuie să fie supus unei intervenţii chirurgicale, altfel viaţa îi va fi pusă în pericol, a declarat, marţi, avocatul Daniel Ionaşcu.

“Gigi Becali nu poate continua detenţia dacă nu se operează. Chiar dacă este încarcerat, Gigi Becali poate alege locul în care să fie operat. Noile coduri apără mai mult integritatea persoanei”, a spus Daniel Ionaşcu, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali I.

Tribunalul Constanţa a luat, miercuri, în discuţie cererea lui Gigi Becali de întrerupere a pedepsei din motive medicale. Instanţa a dispus în 11 ianuarie să fie făcută o expertiză medico-legală, precum şi un examen neuro-chirurgical, de către Serviciul de Medicină Legală Constanţa.

“Experiza arată că, indubitabil, Gigi Becali trebuie să se opereze. Nu cred că instanţa va dispune în alt sens decât acela al admiterii cererii noastre. Conform expertizei, se impune operaţia, întrucât Gigi Becali suferă de hernie de disc cervicală”, a mai spus avocatul.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, Mihai Onciu, a confirmat că raportul medical în cazul lui Gigi Becali a fost finalizat, fiind trimis la instanţă pentru a fi folosit la termenul de miercuri.

În 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere întrerupere a executării pedepsei, din motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării.

La ultimul termen, din 29 ianuarie, Gigi Becali a venit la instanţă cu guler cervical şi a susţiut că nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fără efect.

Gigi Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. Gigi Becali a revenit în penitenciar după şase zile.

El are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

 

 

3 COMENTARII

  1. sint niste derbedei cei care nu vor sa il lase sa se opereze .o fi el cum o fi nebun fanatic sau cum cineva vrea sa il descrie dar nu trebuie uitat la cita lume a ajutat judecatori nu poate sa priveasca in alta parte si sa dea semnatura ca sa poata sa se duca unde vrea el
    criminali sint mai bine tratati decit aceasta persoana care a facut case si a ajutat multe persoane cind au avut nevoie bun rau cum este este al nostru si trebuie sa recunoastem cit bun a facut

  2. sint niste derbedei cei care nu vor sa il lase sa se opereze .o fi el cum o fi nebun fanatic sau cum cineva vrea sa il descrie dar nu trebuie uitat la cita lume a ajutat judecatori nu poate sa priveasca in alta parte si sa dea semnatura ca sa poata sa se duca unde vrea el
    criminali sint mai bine tratati decit aceasta persoana care a facut case si a ajutat multe persoane cind au avut nevoie bun rau cum este este al nostru si trebuie sa recunoastem cit bun a facut

Comments are closed.