Actualitate, Featured

Veste de la Guvern: Modificare pentru impozitul pe venit!

Guvernul pregătește, pentru începutul anului viitor, mai multe modificări de legi, având ca rezultat un impozit pe venit direcționat direct și integral către administrațiile locale (primării, consilii județene), pentru a finanța funcționarea acestora.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), Sevil Shhaideh, a concluzionat:

”O modificare pe care încercăm să o introducem — ea este prevăzută în programul de guvernare — se referă la instituirea unui prag minim de 750 de lei pe locuitor, de la care să se analizeze bugetul de funcționare al fiecărei unități administrativ-teritoriale. În momentul în care acest prag minim nu este asigurat din veniturile proprii ale primăriei, abia atunci să vină în echilibrare bugetul de stat cu sume defalcate din TVA sau din alte surse ale sale”

În acest moment, se lucrează la modificarea Legii Finanțelor Publice, iar din 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit ar trebui să fie sursă a bugetelor locale.

”Conform programului de guvernare, în zona de finanțare a autorităților locale, în acest moment lucrăm la modificarea Legii 273 a finanțelor publice locale și în acest sens, începând cu 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit va deveni sursă a bugetelor locale. Acolo unde aparatul propriu al primarului sau al președintelui Consiliului Județean nu va reuși să colecteze această sursă, vom fi sprijiniți de către ANAF, dar sumele vor fi virate exclusiv către bugetele locale. Aceasta este prima modificare majoră pe care o vom aduce la Legea Finanțelor Publice”, a declarat ministrul Dezvoltării.